Στη θέση του Δημάρχου Βόλου, μέχρι νεωτέρας, επιστρέφει από Δευτέρα ο Αχιλλέας Μπέος. Σύμφωνα με το magnesianews την Παρασκευή παρελήφθη η διαπιστωτική πράξη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με την οποία αίρεται η αργία του. Η επαναφορά του στη θέση του Δημάρχου βασίζεται στις διατάξεις του νόμου που προβλέπουν ότι η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τα πλημμελήματα της δωροδοκίας – δωροληψίας δεν είναι αρκετή για να τεθεί σε αργία ή να εκπέσει από το αξίωμά του ένας αιρετός, παρά απαιτείται τελεσίδικη απόφαση. Σε αυτή την περίπτωση εάν καταδικασθεί και σε δεύτερο βαθμό για τα ίδια αδικήματα, ο Αχιλλέας Μπέος θα τεθεί εκ νέου σε αργία, ενώ σε περίπτωση που αθωωθεί θα διατηρηθεί στην θέση του.

Ads

Στο χρονικό διάστημα που ο Αχιλλέας Μπέος τελούσε σε αργία τον αντικαθιστούσε προσωρινά ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου ο οποίος ήδη παραιτήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος και οι κατηγορούμενοι του σκανδάλου «Κοριόπολις» κρίθηκαν μεν αθώοι για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης ενώ κηρύχθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για αδικήματα τα οποία σχετίζονται με επιμέρους πράξεις δωροδοκίας-δωροληψίας και παράνομου στοιχηματισμού.