Συναγερμός έχει σημάνει στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», με μια πτέρυγα να κλείνει λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Θετικοί  βρέθηκαν τρεις ασθενείς, δύο νοσηλεύτριες και μια καθαρίστρια, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ads

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι έκλεισε η πτέρυγα Γ1, στην οποία νοσηλεύονταν ασθενείς με καρκίνο. Θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν 5 άτομα, οι τρεις από αυτούς είναι ασθενείς.

Γίνονται, ήδη, εκτεταμένες ιχνηλατήσεις, ενώ η πτέρυγα του νοσοκομείου έχει κλείσει για απολύμανση. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ βρέθηκαν θετικοί τρείς ασθενείς, παρ’ ότι τα αρχικά τεστ που έγιναν κατά την εισαγωγή τους ήταν αρνητικά. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία «Ελπίς» και «Παμμακάριστος». Οι δύο νοσηλεύτριες και η εργαζόμενη στην καθαριότητα βρέθηκαν θετικές κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης. Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται και δύο γιατροί.

«Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Ξεγελάνε σε πολλές περιπτώσεις τα πρώτα αρνητικά τεστ κατά την εισαγωγή. Στην πορεία της νοσηλείας οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα και όταν υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ βγαίνει θετικό» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ads