Στον Πειραιά καταπλέει τελικά, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, λόγω κρουσμάτων κοροναϊού, από τη Μήλο όπου βρίσκεται, το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, που «έκοψε» την «κορδέλα» επανεκκίνησης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα φέτος.

Ads

Στο πλοίο ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να βγαίνουν θετικά στον κορoνοϊό. Πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου. Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην covid-19, ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο κρουαζιερόπλοιο έχουν γίνει 150 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο πλήρωμα, όπου εντοπίστηκαν τα 12 κρούσματα, ενώ στους επιβάτες δεν έχει γίνει κάποιο τεστ ανίχνευσης, καθώς όλοι είχαν υποβληθεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς – Κέρκυρα. Τελευταία του στάση πριν εντοπιστούν τα κρούσματα και επιστρέψει στον Πειραιά ήταν το νησί της Μήλου. 

Ads

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Μήλου ενημέρωσε πως κανένας επιβάτης από το κρουαζιερόπλοιο δεν αποβιβάστηκε ούτε σήμερα, ούτε την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί.