Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές, καθώς και σε δεύτερη δομή υγείας επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κοροναϊού. Μετά την ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 28 κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό, η κλινική Κασταλία στο Ελληνικό είναι η δεύτερη δομή υγείας με κρούσματα.

Ads

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη δομή σημειώθηκε και ένας θάνατος όπως επιβεβαίωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην μονάδα υγείας του Ελληνικού, σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, ενώ από εκεί προέκυψε και ένας από τους 4 νεκρούς από τον ιό, οι οποίοι και ανακοινώθηκαν σήμερα.

Κατόπιν αυτού ελέγχονται μαζικά οι 300 τρόφιμοι και οι 170 εργαζόμενοι. Τα πρώτα 92 δείγματα από εργαζόμενους έχουν βρεθεί αρνητικά.

Ads

Δεικτικός ήταν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας ότι ο κορονοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες και επισήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος. Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους, υπογράμμισε.

Μάλιστα, ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, καθώς ελέγχεται αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως όλα δείχνουν η διασπορά του κοροναϊού ήταν μεγάλη.