Kρούσμα φυματίωσης, εντοπίσθηκε σε μετανάστη στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Πρόκειται για 33χρονο Πακιστανό, ο οποίος διακομίσθηκε και νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Ads

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ασθενής δεν πάσχει από πνευμονική φυματίωση (μόλυνση των πνευμόνων) αλλά από φυματιώδη λεμφαδενίτιδα, δηλαδή μόλυνση των λεμφαδένων που οφείλεται σε βακτήρια της φυματίωσης ή σε συγγενικά βακτήρια. Αντίθετα με την πνευμονική φυματίωση, η φυματιώδης λεμφαδενίτιδα δεν μεταδίδεται από σταγονίδια στον αέρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με τον νοσούντα, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν έχει εντοπισθεί άλλο κρούσμα.

Κρούσματα και στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων

Ads

Κρούσματα φυματίωσης έχουν εντοπιστεί πάντως και στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων.

Δύο κρατούμενοι που έχουν νοσήσει μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα, τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί και άλλοι πέντε κρατούμενοι στο ΑΤ Πατησίων βρέθηκαν θετικοί σε εργαστηριακό έλεγχο (μαντού).

Οι τελευταίοι λαμβάνουν ήδη προληπτική φαρμακευτική αγωγή, ενώ για να διαπιστωθεί εάν έχουν νοσήσει υποβάλλονται σε περαιτέρω ιατρικό και ακτινολογικό έλεγχο.