Επίθεση κατά του υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε την Πέμπτη, μέσω ανακοίνωσης, το Ποτάμι αναφορικά με τις εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου για προστασία των ανασφάλιστων, κάνοντας λόγο για «άγνοια της κατάστασης που επικρατεί».

Ads

«Η προτεραιότητα στους ανασφάλιστους είναι κενό γράμμα, αφού οι ανασφάλιστοι, ήδη, καλύπτονται για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του Ποταμιού, Λυκούργος Λιαρόπουλος και πρόσθεσε: «Το σωστό θα ήταν να φροντίσουν να εξαλειφθεί άμεσα η γραφειοκρατία και η διοικητική ανεπάρκεια που ταπεινώνει και δυσκολεύει τους ήδη δικαιούχους ανασφάλιστους».

Επιπλέον, ο κ. Λιαρόπουλος χαρακτήρισε ως «επίδειξη λαϊκισμού» την εξαγγελία της κατάργησης των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία και του ενός ευρώ ανά συνταγή, ενώ σε ό,τι αφορά τη δήλωση του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, περί μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, είπε πως ««σημαίνει απλώς άγνοια των σχετικών μεγεθών, αλλά και του κινδύνου να μείνει ο κόσμος χωρίς φάρμακα».