Στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας οι τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες που δραπέτευσαν τη νύχτα της Κυριακής από το Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στα Χανιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, κυρίως στο νομό Ηρακλείου, για να εντοπιστούν οι άλλοι δύο.

Ads

Πάνω τους βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών και ένα μαχαίρι. Μάλιστα είχαν κλέψει και φορτηγό από τις Σίσες το οποίο εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι τρεις από τους δραπέτες συνελήφθησαν πολύ κοντά στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου σε πάροδο της Οδού Δαιδάλου, όπου είχαν συνάντηση με κάποιο συγγενικό πρόσωπο ενός εξ αυτών.

Οι δύο που αναζητούνται ακόμα, έχουν ποινές ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονίες κατά συρροή ο πρώτος, και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ληστεία από την οποία προέκυψε θάνατος ο δεύτερος.

Εν τω μεταξύ για την υπόθεση της απόδρασης διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε βάρος ενός αξιωματικού και τεσσάρων κατώτερων αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, ενώ τρεις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. 

Ads

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει: «Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας».