Με κάθε μέσο προσπαθούν πυροσβέστες της ΠΥ Χανίων να προσεγγίσουν οικογένεια που έχει εγκλωβιστεί από το μεσημέρι σε σπίτι στην περιοχή Δρακιανά του δήμου Πλατανιά λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ωκεανίς» που πλήττει την Κρήτη.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, το σπίτι βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο της περιοχής, όπου εκτός από έντονες κατολισθήσεις, έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα. Το νερό στο οδικό δίκτυο που οδηγεί προς το σπίτι φτάνει μέχρι τα 2 μέτρα και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια οι πυροσβεστικές αρχές χρησιμοποίησαν μέχρι και βάρκα για να βρουν τρόπο να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους.

Η τριμελής οικογένεια, περιμένει τους διασώστες χωρίς ρεύμα καθώς η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιστρατευθεί ερπυστριοφόρο όχημα για την επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εν τω μεταξύ, αίσιο τέλος είχε επιχείρηση απεγκλωβισμού δυο οικογενειών από την περιοχή Χλιαρό του δήμου Πλατανιά ενώ και τα 10 εγκλωβισμένα άτομα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Ads

* Η φωτογραφία προέρχεταιμαπό το flashnews.gr