Υπόθεση σωματεμπορίας με θύμα μια 25χρονη γυναίκα και θύτη μια ολόκληρη οικογένεια διαλεύκανε η αστυνομία στην Κρήτη.

Ads

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η 25χρονη μητέρα βουλγαρικής καταγωγής, ακολούθησε έναν 35χρονο συμπατριώτη της, από την Αθήνα στο Ηράκλειο, πιστεύοντας ότι θα την παντρευτεί.

Όμως με το που έφθασε στην Κρήτη, έπεσε θύμα κυκλώματος σωματεμπορίας που είχε στήσει ο 35χρονος, στο οποίο φέρονται να συμμετείχαν η μητέρα του, η αδελφή του και ο φίλος της αδελφής του.   

Η «οικογενειακή» συμμορία εξανάγκαζε τη γυναίκα να εκδίδεται με τη χρήση βίας αλλά και παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά της έγγραφα ώστε να μην μπορεί να διαφύγει, ενώ την ωθούσαν ακόμα και να επαιτεί.

Ads

‘Επειτα από μια πολύ καλά συντονισμένη επιχείρηση, η οικογένεια του 35χρονου και ο ίδιος εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, δίδοντας έτσι και ένα τέλος στο μαρτύριο που ζούσε τις τελευταίες ημέρες η 25χρονη.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, ενώ στον 35χρονο εκτός τα παραπάνω, του απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Η 25χρονη φέρεται να γνώρισε μέσω του Facebook τον 35χρονο Βούλγαρο και μαζί εγκαταστάθηκαν στο Ηράκλειο όπου η ίδια πίστευε ότι θα ζήσει τον έρωτά της με τον νεαρό άντρα.

Οι εφιαλτικές στιγμές όμως ξεκίνησαν όταν ο 35χρονος άρχισε σύμφωνα με την αστυνομία, να εκδίδει την κοπέλα σε πελάτες ζώντας ένα πραγματικά μαρτύριο

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν, χθες (02.04.2019) το μεσημέρι στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου τέσσερεις (4) αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο άνδρες ηλικίας 35 και 29 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 55 και 32 ετών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της σωματεμπορίας.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο 35χρονος μαζί με τους τρεις αλλοδαπούς (29χρονο, 55χρονη και 32χρονη) από κοινού, εξανάγκαζαν 25χρονη αλλοδαπή (παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά της έγγραφα) να εκδίδεται και να επαιτεί, με την απειλή και χρήση βίας απειλώντας την ταυτόχρονα κατά της ζωής της και της σωματικής της ακεραιότητας, προσποριζόμενοι τα οικονομικά οφέλη.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, χθες (02.04.2019) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην κοινή τους οικία, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις αλλοδαποί.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.