Δύο φορές πέρασε από την Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο να αποκαλυφθούν τυχόν διασυνδέσεις του με ομοϊδεάτες του στην χώρα μας.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι το 2016 είχε περάσει δυο φορές από τη χώρα μας με πτήσεις transit, στις 29-11-2016 και στις 10-12-2016.

Στις 20-03-2016 έφτασε με πτήση στην Ελλάδα προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη και πραγματοποίησε ολιγοήμερη παραμονή σε Ηράκλειο Κρήτης και Σαντορίνη.

Την ίδια χρονιά επισκέφτηκε επίσης δύο φορές την Τουρκία. Η πρώτη φορά ήταν στις 17 Μαρτίου του 2016, όπου ταξίδεψε με αεροπλάνο από την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δημοσίευσαν και φωτογραφία του Μπρέντον Τάραντ κατά την είσοδό του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το 2016.

Ads

Ο ακροδεξιός σφαγές έμεινε στην Κωνσταντινούπολη τρεις μέρες, στη διάρκεια των οποίων, στις 19 Μαρτίου του 2016, έλαβε χώρα η τρομοκρατική επίθεση στο Ταξίμ από τζιχαντιστή και οι τουρκικές αρχές εξετάζουν τώρα μήπως ο Αυστραλός είχε κάποια εμπλοκή.

Η δεύτερη φορά που επισκέφτηκε ο δράστης στην Τουρκία ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016, όπου έμεινε συνολικά 43 μέρες (13 Σεπτεμβρίου – 25 Οκτωβρίου). Σύμφωνα με το ‘Εθνος, ηΜΙΤ εξακρίβωσε ότι πήγε ακόμη και στη Σμύρνη, όπου επισκέφτηκε διάφορα αρχαία αλλά και χριστιανικά μνημεία.