Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου στις 17 Αυγούστου έχασαν την ζωή τους οι δύο πεζοί φοιτητές από διερχόμενο όχημα προχώρησαν σήμερα κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

Ads

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν «σύγχρονα, ασφαλή πεζοδρόμια, διαγραμμίσεις, σήμανση, φωτισμό, κυκλικό κόμβο σύνδεσης του κεντρικού δρόμου των Κουνουπιδιανών με την Πολυτεχνειούπολη».

Σύμφωνα με το flashnews.gr ο αποκλεισμός κράτησε 20 λεπτά, όσα και τα χρόνια των δύο αδικοχαμένων παιδιών, ενώ κρέμασαν πανό που θύμιζαν σε όλους, ότι η θυσία τους δεν πρέπει να πάει χαμένη και επιτέλους να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στην περιοχή για την οδική ασφάλεια των πεζών.

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η στιγμή που ζωγράφισαν δύο πεταλούδες στο οδόστρωμα, για τον Γιάννη και την Στέλλα, ενώ τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των παιδιών.

Ads

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και φίλη της οικογένειας ενός εκ των δύο παιδιών που σκοτώθηκαν την 17η Αυγούστου, μεταφέροντας το μήνυμα ότι «θέληση της οικογένειας είναι να γίνουν γρήγορα όλα όσα απαιτούνται για να μην κλάψουν άλλες μανούλες. Δικαίωση ζητάνε οι άνθρωποι, όχι λεφτά».

Στον συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, συμμετείχε και το Πολυτεχνείο Κρήτης, με τον Πρύτανη του Ιδρύματος Βασίλη Διγαλάκη να σημειώνει ότι η κινητοποίηση των πολιτών θα δώσει ώθηση ώστε να γίνουν αναγκαία έργα στην περιοχή.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι κινείται προς την θετική κατεύθυνση η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης ωστόσο όπως τόνισε αυτό δεν φτάνει αλλά απαιτούνται περισσότερες επεμβάσεις για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των πολιτών.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου «Αρωγής οικογενειών θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων», Σταύρος Πολέντας τόνισε ότι για το συγκεκριμένο δυστύχημα υπάρχουν ευθύνες οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν, υπενθυμίζοντας την «ξεχασμένη» σε συρτάρια μελέτη για την δημιουργία κυκλικού κόμβου.