Άκαρπες οι έρευνες των λιμενικών αρχών για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών βορειοδυτικά της Κρήτης.

Ads

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το βράδυ του Σαββάτου ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού για άνθρωπο στη θάλασσα στην περιοχή «ΑΚΡΑΣ ΣΠΑΘΑΣ» βορειοδυτικά της Κρήτης.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Χανίων και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή έσπευσε αρχικά το φορτηγό πλοίο «PACIFIC M» σημαίας Τόνγκο, το οποίο περισυνέλεξε τον άνδρα που κινδύνευε από τη θάλασσα και στη συνέχεια περιπολικό σκάφος του Λιμενικού  το οποίο τον παρέλαβε τον μετέφερε στο λιμάνι Κολυμβαρίου Κρήτης, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου διακομισθεί  στο νοσοκομείο Χανίων.

Ο 25χρονος διασωθείς ανέφερε ότι βρισκόταν σε λέμβο, με άλλους τέσσερις αλλοδαπούς, η οποία ανετράπη και πιθανότατα βυθίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.  

Ads

Οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό των υπολοίπων επιβαινόντων της λέμβου με τη συμμετοχή περιπολικών σκαφών του Λιμενικού,  ιδιωτικών και παραπλεόντων σκαφών, περιπολικού οχήματος του Λιμενικού  και πεζοπόρου τμήματος του Ερυθρού Σταυρού από ξηράς. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.