Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ηράκλειο είναι το 2,5 ετών αγοράκι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε βαρέλι και παρουσίασε σφυγμό μετά από δύο ώρες.

Ads

Το αγοράκι είχε δηλωθεί νεκρό στο νοσοκομείο, ωστόσο επανήλθε. Ο μικρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Παίδων και η κατάστασή του κρίνεται ως κρίσιμη από τους θεράποντες ιατρούς.

Σήμερα αναμένονται οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το παιδί για να διαπιστωθεί εάν έχουν υποστεί προβλήματα τα όργανά του.

Μεγάλη προσπάθεια των γιατρών να τον επαναφέρουν

Ads

Σύμφωνα με το Mega, γιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα προσπαθούσε επί σχεδόν δύο ώρες για να επαναφέρει τον μικρό στη ζωή.

Τελικώς παρουσίασε σφυγμό μέσα στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και αφού διασωληνώθηκε μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Οι συγγενείς του μικρού είχαν ήδη μεταβεί στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όταν ενημερώθηκαν για την ανέλπιστη εξέλιξη. Για τα σημάδια ανάκαμψης του αγοριού ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Ο κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής του ΠΑΓΝΗ, επιβεβαίωσε ότι το αγοράκι παρουσίασε σφυγμό και ότι εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων, με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από σοβαρή.

Υπενθυμίζεται, ότι όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν το παιδάκι διέφυγε της προσοχής των γονιών του την ώρα που βρισκόταν έξω από το σπίτι τους.

Μόλις οι γονείς αντιλήφθηκαν την απουσία του το αναζήτησαν μαζί με άλλους συγγενείς, για να το εντοπίσουν τελικά μέσα σε βαρέλι με νερό χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι ίδιοι οι γονείς το μετέφεραν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν πως το παιδί πνίγηκε και για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία που προχώρησε σε αυτοψία στο χώρο όπου βρέθηκε νεκρό το παιδί.

Ωστόσο, τελικά φαίνεται ότι το παιδάκι συνεχίζει να δίνει τη μάχη για τη ζωή.