Με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων συναντάται στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα των αγροτών αλλά και οι προοπτικές του αγροτικού τομέα γενικότερα.

Ads

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πρόθεση είναι να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος και «αν υπάρχει πνεύμα εποικοδομητικό μπορούμε να βρούμε λύσεις για πολλά θέματα, στο πλαίσιο πάντα των δεσμεύσεων και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία και η χώρα».

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείο, ο κ. Αποστόλου έχει ήδη επικοινωνήσει και με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Κεντρικής Μακεδονίας, καλώντας τους σε συνάντηση, σε ημερομηνία που οι ίδιοι θα καθορίσουν.

Ads

Κλειστός παραμένει από το μεσημέρι Πέμπτης ο κόμβος αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι από το μπλόκο «πράσινα φανάρια» απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους τον κεντρικό οδικό κόμβο από και προς το αεροδρόμιο. Η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Γεωργικής σχολής διεξάγεται κανονικά ενώ η κίνηση από και προς τον αερολιμένα πραγματοποιείται από τον δρόμο του καζίνο.

Οι αγρότες του μπλόκου στα «πράσινα φανάρια» δεν συμμετέχουν στη συνάντηση με τον υπουργό, ωστόσο είναι στο συντονιστικό των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι σε σύσκεψη τους αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους η οποία μπορεί να περιλαμβάνει είτε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης, είτε αποκλεσμό του τελωνείου της Δοϊράνης. Στις 10:30 έχουν νέα συνέλευση για περαιτέρω καθορισμό της στάσης τους.

Παραμένει αποκλεισμένη η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου-Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης – Ειδομένης, ενώ η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΡΤ