Απελπιστική συνεχίζει να είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να καταβάλουν αγώνα δρόμου για να βρουν ένα άδειο κρεβάτι στις ΜΕΘ.

Ads

Με ανάρτηση στο facebook ο Παύλος Πολάκης έκανε κάποια κρίσιμα ερωτήματα για τις ΜΕΘ και τους θανάτους σε απλές κλίνες. Μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε αν «άνοιξε η τετάρτη υπομονάδα των 13 κλινών από τη νέα Μεθ των 50  που χρηματοδότησε η Βουλή στο Σωτηρία και αν τα συστημικά μέσα της διαπλοκής θα ασχοληθούν με το ζήτημα ή απλά θα λιβανίζουν την κυβέρνηση».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πολάκη:

«ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Πριν λίγο  το Υπ Υγειας ανακοίνωσε 2199 κρούσματα,111 θανάτους και 596 διασωληνωμενους στις ΜΕΘ .
Εχθες ανακοίνωσαν 603 διασωληνωμενους στις ΜΕΘ .

Ads

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ,υπάρχουν στη λίστα του Εκαβ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΚΛΙΝΗ ΜΕΘ 23 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ !!(και άλλοι 15 περίπου με αλλα νοσήματα).

Α) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΘ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ (αφού έχουμε 1200 κρεββατια όπως λέτε ….) αλλά αντίθετα ανακοινώνετε λιγότερους  νοσηλευόμενους από χθες ;;; Τι ακριβώς κάνετε;;! ΔΕΝ έχετε άλλα  κρεββατια ,ή δεν μπορεί να τους μεταφέρει το Εκαβ;;; Η και τα δυο;;;
Β) ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 111 συνανθρώπους μας που σήμερα κατέληξαν ,νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ  και πόσοι σε απλή κλίνη;;;;;
Γ) Η Τετάρτη υπομοναδα των 13 κλινών  από τη  νέα Μεθ των 50  που χρηματοδότησε η Βουλή στο Σωτηρία, άνοιξε ή ακόμα ;;;
Γ) Τα συστημικά μέσα της διαπλοκής θα ασχοληθούν με το ζήτημα ή απλά θα λιβανίζουν την κυβέρνηση ;;;(έχοντας «καταπιεί» και τη βόλτα στην Πάρνηθα του Μωϋσή-πρωθυπουργού εν μέσω τέτοιας κατάστασης)».