Τις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η μουσουλμανική κοινότητα της Δυτικής Θράκης, λόγω της επιδεινούμενης κρίσης στην Ελλάδα, επεσήμανε με εκτενές ρεπορτάζ η τουρκική εφημερίδα Ζαμάν.

Ads

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται, αρχικά, πως η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί «σπίτι» για έναν αρκετά πολυάριθμο «τουρκικό» πληθυσμό (ΣΣ. Έτσι χαρακτηρίζει την μουσουλμανική κοινότητα σε όλο το άρθρο)

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με έκθεση του τουρκικού, κρατικού πρακτορείου ειδήσεων «Anatolia», η «τουρκική μειονότητα» της Ελλάδας καλείται να αντιμετωπίσει μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα και από εκείνα των ίδιων των Ελλήνων.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι το πρόσφατο κλείσιμο εργοστασίων στη Δυτική Θράκη, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς που είχαν τεθεί προηγουμένως από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την παραγωγή καπνού στην περιοχή. Έτσι, εκατοντάδες Τούρκοι εργάτες έχασαν τις δουλειές τους και αναζητούν απελπισμένα νέες, προκειμένου να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Ads

Η συνέχεια εδώ