Θύμα ξυλοδαρμού μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό έπεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στον Ξηρό επιτέθηκε ποινικός κρατούμενος, ωστόσο ερευνάται αν εκείνος έδρασε υπό εντολές των Πυρήνων της Φωτιάς. Το περιστατικό σημειώνεται μία μέρα μετά τις αποκαλύψεις της ΕΛΑΣ που υποστήριξε ότι μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς σχεδίαζαν τη δολοφονία του «Μανώλη» της 17Ν.

Ads

Οι σχέσεις Ξηρού με τους Πυρήνες της Φωτιάς είναι ιδιαίτερα τεταμένες σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά τη σύλληψη του τρομοκράτη της 17Ν και την αποκάλυψη του σχεδίου Γοργοπόταμος που αφορούσε σε μεγάλο χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού με σκοπό την απελευθέρωση των δεύτερων.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, επικαλούμενος «κρυπτογραφημένες επιστολές» που αντάλλασσαν μεταξύ τους τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, ανέφερε πως τα έγκλειστα μέλη των Πυρήνων σχεδίαζαν μετά την απόδρασή τους να δολοφονήσουν τον Χριστόδουλο Ξηρό, τον οποίο όπως υποστήριξε τον θεωρούσαν «προδότη» και υπεύθυνο για την αποτυχία των βομβιστικών επιθέσεων με αποστολή παγιδευμένων φακέλων στο ΑΤ Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού.