Τέλος η Παυλίνα Βερέμη από την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κρατικής Σχολής Χορού (ΚΣΟΤ) όπως δημοσίευσε το Έθνος χθες και ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η υπουργός με δελτίο τύπου. Η υπουργός αφού ευχαρίστησε την κυρία Βερέμη για την πολυχρονη εκπαιδευτική προσφορά της , μας πληροφορεί πως το ΔΣ «…εξέφρασε την αδυναμία συνέχισης της συνεργασίας με τη Διευθύντρια, με αποτέλεσμα να απειλείται η  εύρυθμη λειτουργία της Σχολής».

Ads

Να θυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΣ της σχολής δηλώνει αδυναμία να συνεργαστεί με την κυρία Βερέμη. Με αφορμή την παραίτηση της πρώην προέδρου κυρίας Ντεκώ αλλά και μέλους του πρώην ΔΣ, είχαμε αποκαλύψει στο tvxs.gr παρατυπίες στην ΚΣΟΤ. Είχαμε φιλοξενήσει δε συνεντεύξεις σπουδαστριών που επιβεβαίωναν την αποβολή σπουδαστριών με τρόπο ο οποίος δεν συνάδει με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με συμπεριφορές αντιεκπαιδευτικές από την πλευρά της απερχόμενης διευθύντριας.

Μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ μας,  ακολούθησε μάλιστα κείμενο καταγγελίας και από το ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ (Σωματείο Εργαζομένων στον χώρο του χορού) οι οποίες έκαναν λόγο για παρατυπίες και  στη διαδικασία προσλήψεων. Οι καταγγελίες κινητοποίησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν σχετική επερώτηση στη βουλή ζητώντας από την υπουργό να απαντήσει όσον αφορά στις κινήσεις που προτίθεται να κάνει ώστε να επέλθει η εύρυθμη λειτουργία στη σχολή.

Αγνόησε όμως η υπουργός, τόσο τις καταγγελίες μέσω του τύπου σπουδαστών που αποβλήθηκαν όσο και τη επιβεβαίωση τους από την πρόεδρο του ΔΣ Ελευθερία Ντεκώ, ότι δεν δόθηκε η ευκαιρία στους σπουδαστές που αποβλήθηκαν για επαναληπτικές εξετάσεις ενώπιον του ΔΣ και του Συλλόγου καθηγητών όπως ορίζει το καταστατικό.

Ads

Αυτό που αποφάσισε τότε να πράξει η Κα Κονιόρδου , ήταν να αντικαταστήσει όλο το ΔΣ και όχι να αποπέμψει την Παυλίνα Βερέμη. Το νέο ΔΣ ορίστηκε το 2017 και πριν κλείσει χρόνο διαπίστωσε κι αυτό με τη σειρά του «αδυναμία συνεργασίας με την Κα Βερέμη».

Το ερώτημα που μένει να διερευνηθεί είναι αν η αδυναμία αυτή συνεργασίας , σχετίζεται με όσα έως τώρα γνωρίζουμε ή αν έχουν προκύψει κι άλλα θέματα καθώς είχε διαρρεύσει πως κάποιοι θιγόμενοι είχαν αποφασίσει να κινηθούν νομικά εναντίον της Π. Βερέμη. Όσον αφορά στα αντανακλαστικά και τη διεισδυτικότητα του Υπουργείου Πολιτισμού πάντως, μάλλον χάθηκε πολύτιμος χρόνος.