Επίθεση σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έμειναν μετεξεταστέοι.

Ads

«Ο πρωθυπουργός χωρίς ντροπή έδωσε άριστα 20 στον υπουργό Παιδείας για την δήθεν επιτυχία ότι άνοιξαν τα σχολεία χωρίς προβλήματα. Έλεος. Όλοι ζούμε σε αυτή την χώρα. Σε ποια κανονικότητα ξεκινά το σχολείο;» είπε και πρόσθεσε: «Η λαϊκή οικογένεια ρημαγμένη από τον ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει την σχολική τσάντα». 

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υλοποιεί το μνημόνιο στην παιδεία χρησιμοποιώντας το οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τέλος επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι απουσίασε από τις συζητήσεις που έγιναν στην Ολομέλεια για τα άλλα θέματα.

Ads

«Κύριε Τσίπρα, η Βουλή έκανε και άλλες ολομέλειες που μίλησαν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Εσείς λείπατε. Εδώ είπαμε για τηλεοπτικές άδειες, για τα θρησκευτικά, για το ξεπούλημα του Ελληνικού. Για τις ιδιωτικοποιήσεις και το  ΤΑΙΠΕΔ τα είπαμε μόλις χθες. Τα άκουσε ο λαός». 

«Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι τα περισσότερα από αυτά τα χρησιμοποιείτε για να ρίξετε στάχτη στα μάτια του λαού με αριστερίστικες κορώνες. Τελικά επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ που είπε ότι επιλεγήκατε για να κάνετε την βρόμικη δουλειά», κατέληξε.