Επίθεση σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη βουλή είναι «χιλιοπαιγμένο έργο». 

Ads

«Το ίδιο θέμα συζητούσαμε πριν λίγο καιρό. Κάθε φορά που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταγωνίζονται για την κυβερνητική καρέκλα και νιώθουν την λαϊκή αγανάκτηση καταφεύγουν στα αγαπημένα τους θέματα. Παρακολουθούμε το ίδιο έργο. Τόσο χιλιοπαιγμένο. Μόνο με καχυποψία αντιμετωπίζει αυτό το έργο ο λαός» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Στη συνέχεια κατηγόρησε τα δυο κόμματα ότι από κοινού ψήφισαν και στήριξαν το Μνημόνιο, καταγγέλλοντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι προτίθεται να λάβει τα μέτρα που δεν έλαβε η ΝΔ. Επίσης κατήγγειλε τη στάση και των δυο κομμάτων απέναντι στις κινητοποιήσεις: «Ματ και χημικά και οι δύο. Παρότι η ΝΔ στήριζε την καταστολή, ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει και μετά στεναχωριέται».

«Ομοούσια, ενιαία και αδιαίρετη η κατεύθυνσή σας» είπε σχολιάζοντας την πολιτική των δύο κομμάτων και εξήγησε ότι γι’ αυτόν τον λόγο καταφεύγουν σε ζητήματα ηθικής, προκειμένου να διαιρέσουν το λαό «πάνω σε ψεύτικες διαχωριστικές».