Να στηριχθούν «πρακτικά και συγκεκριμένα» οι κάτοικοι των περιοχών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες ζήτησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ παράλληλα κατήγγειλε το απύθμενο θράσος της κυβέρνησης που πανηγυρίζει για την «υπεραπόδοση» της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ads

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «κοινωνικό μέρισμα», υπογράμμισε πως «δεν θα είναι πολύ αργά αυτή η μέρα» που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα αποκομίσει τη λαϊκή οργή, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η λαϊκή επιλογή θα αλλάξει ριζικά ρότα».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι όλες οι σοβαρές λαϊκές ανάγκες θυσιάζονται στο βωμό των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων. Συμπλήρωσε πως το «κοινωνικό μέρισμα» προστίθεται στα άλλα μέτρα ανακύκλωσης της φτώχειας, καθώς και ότι έχει το στόχο να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στα αντιλαϊκά μέτρα της τρίτης «αξιολόγησης».

Με αφορμή τις πλημμύρες, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται για τεχνοκρατικό πρόβλημα, αλλά για πολιτικό έγκλημα διαρκείας» όλων των αστικών κυβερνήσεων. Πρόσθεσε ότι η άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη εμποδίζει τη λαϊκή ευημερία και κάλεσε τις λαϊκές δυνάμεις να οργανώσουν «τώρα» την πάλη τους για να ληφθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, «για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».