Μπορεί και πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή πορείας και υπάρχουν άλλοι δρόμοι ανάπτυξης, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινώντας την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον κάλεσε να μην ερμηνεύει το 36% των εκλογών ως νομιμοποίηση για τα αντιλαϊκά μέτρα. «Δεν θα είναι μακριά η ώρα που ο ελληνικός λαός θα βγάλει τα συμπεράσματα του», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συγκαλύπτει την ΕΕ στο γκρέμισμα των εργασιακών.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε κι επισήμως στο κλαμπ των Υesmen, σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως επαναλαμβάνει τις πολιτικές που μας έφεραν σε νέο τρίτο μνημόνιο.

Δεν υπάρχει μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης που να μην καταλήγει σε βάρος των εργαζομένων, τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ. «Αποτελεί πρόκληση ο πρωθυπουργός να παρουσιάζει σαν επίτευγμα το ότι θα δώσει ένα πιάτο φαΐ σε όσους σήμερα πλήττονται από την κρίση, επίσης αποτελεί πρόκληση το να λέτε ότι θα αντιμετωπίσετε την ανεργία με ειδικά 8 μηνα προγράμματα απασχολήσης που όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ένα γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο, «έχουν υπογράψει ένα μνημόνιο που φέρνει φοροκαταιγίδα», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ και «βέβαια τσιμουδιά για τα όσα χάνει ο εργαζόμενος», τόνισε. «Το μόνο που είναι σίγουρο από τη συμφωνία που έχουν υπογράψει είναι ότι τα πλεονάσματα του ΑΕΠ θα τα πληρώνει και πάλι ο λαός με νέα βαριά μέτρα», συμπλήρωσε.

Ads

Συνεχίζοντας την επίθεση του στην κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους που όπως είπε η κυβέρνηση απέτυχε καθώς δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει μείωση του χρέους αλλά ελάφρυνση. Ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος που δεν δημιούργησε, τόνισε.

«Οι συνταξιούχοι θα δουν ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις. Στόχος των αλλαγών του ασφαλιστικού είναι η στενότερη σύνδεση μεταξύ εισφορών και παροχών, δηλαδή η μεταφορά των ασφαλιστικών βαρών στις πλάτες των εργαζομένων», σημείωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Εξαπολύοντας πυρά προς την κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι ο «Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει τις δεσμεύσεις του. Σε όλη την Ε.Ε. τα δικαιώματα των εργαζομένων γκρεμίζονται συστηματικά και ο ΣΥΡΙΖΑ το συγκαλύπτει», είπε.

Το ΚΚΕ είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στο ανώτερο επίπεδο την οικονομία της χώρας, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναλύοντας την προοπτική της κοινωνικοποίησης των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.

«Έχετε μεγάλη ευθύνη που δίνεται τη δυνατότητα σε κόμματα που κυβέρνησαν και μας έφεραν ως εδώ να έχουν λόγο», είπε επίσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τέλος, προανήγγειλε τη σκληρή αντιπολιτευτική στάση που το ΚΚΕ θα κρατήσει για να προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων, και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει καμία ανοχή κι εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Καταλήγοντας σχολίασε τις 3 εκλογικές αναμετρήσεις του τελευταίου 8μήνου, ως ένα μέσο όχι για να εκφραστεί ο λαός αλλά για να χειραγωγηθεί. «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα. Μία τον Ιανουάριο, δεύτερη τον Ιούλιο, τώρα είναι η τρίτη φορά», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «δεν θα περάσει».