«Ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχτεί τους μόνιμους κόφτες στη ζωή και τα δικαιώματα που του έχουν απομείνει, για χάρη μιας ανάκαμψης υπέρ των κερδών λίγων καπιταλιστών. Χρειάζεται πάλη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που είναι και πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, των συνεταίρων δηλαδή στα μνημόνια», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Ads

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «η διαπραγμάτευση έτσι όπως εξελίσσεται σήμερα δεν μας κάνει και πολύ αισιόδοξους. Διεξάγεται κάτω από όρους διχοτομικής λύσης, αφού πρόκειται για επίφαση ομοσπονδίας, μη λειτουργική, πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη και για τον κυπριακό λαό και για τον ελληνικό λαό» και τόνισε ότι «λύση σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο. Κράτος ενιαίο, με μια κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένες βάσεις και δήθεν προστάτες».

Για τους αγρότες

Για τους αγρότες είπε ότι πρέπει να έχουν «αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως έχουν οι εφοπλιστές» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συκοφαντεί, βρίζει τους αγρότες, λέει ότι μια νέα κλιμάκωση των αγώνων δημιουργεί  «πολιτική αναταραχή» μιλά για «υποκινούμενους, «εποχιακούς» αγώνες, για «άγνωστα αιτήματα». Δεν ντρέπεστε να παρουσιάζετε τους αγρότες πότε ως απατεώνες που φοροδιαφεύγουν, πότε ως τους πιο ευνοημένους σε σχέση με τους πάμφτωχους, τους άνεργους, που δημιουργεί ο καπιταλισμός και η πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων και η δική σας;».

Τα υπόδικα τσιράκια του κεφαλαίου, τα βάζουν τώρα με αθώα παιδιά

Ads

Με αιχμή την εισβολή των χρυσαυγιτών στα σχολεία του Περάματος, ο κ. Κουτσούμπας, με την έναρξη της ομιλίας του στην Ολομέλεια -καθώς διαδέχθηκε τον Νίκο Μιχαλολιάκο- είπε ότι τώρα οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής τα βάζουν με αθώα θύματα των πολέμων και των διώξεων που τους ξερίζωσαν από την πατρίδα τους, από τη γη τους, από τα σπίτια τους και τους έστειλαν εδώ να ταλαιπωρούνται και οι ίδιοι και ταυτόχρονα και οι Έλληνες εργαζόμενοι.

Με την ανοχή της Αστυνομίας τα «υπόδικα τσιράκια του κεφαλαίου» τα οποία «κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα-εγκλήματα συνεχίζουν το βρώμικο έργο τους στο Πέραμα και τώρα τα βάζουν με αθώα παιδιά», κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Και βέβαια τους έστειλαν εδώ, οι ίδιοι με αυτούς που συναγελάζεται διεθνώς η Χρυσή Αυγή, που δημιουργούν τους πολέμους και την προσφυγιά και κατά περίπτωση ενισχύουν και τους τζιχαντιστές», κατέληξε για το θέμα ο κ. Κουτσούμπας.