Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχε και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ads

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε «ενάντια στο νέο κύμα επίθεσης που έρχεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις».

Η πορεία του ΠΑΜΕ σταμάτησε στην Σταδίου, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, καθώς η πλατεία Συντάγματος είχε αποκλειστεί λόγω της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει δοκιμάσει ακόμη τη δύναμή του. Τα μέτρα που έρχονται είναι πάρα πολύ σκληρά, γι’ αυτό τώρα χρειάζεται κλιμάκωση της λαϊκής πάλης, λαϊκή ενότητα, λαϊκή συμμαχία όλων των εργατών, των ανέργων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των παιδιών τους, των γυναικών τους, έτσι ώστε να μπορέσει να αντισταθεί, να παλέψει αυτή τη σκληρότητα και βαρβαρότητα που έρχεται», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έγινε στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις. Στις 12 Νοεμβρίου το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργία με αίτημα «να μπει μπλόκο στα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης».

Ads