Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, κάλεσε την κυβέρνηση να μην χρησιμοποίησε το «όχι» που έλαβε ως εντολή από τον ελληνικό λαό, προκειμένου να επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα.

Ads

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να επιβάλει στον λαό μας νέα σκληρά μέτρα, νέα μνημόνια διαρκείας», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνεχίζοντας εκτίμησε ότι «η διαπραγμάτευση που έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας με βάση την πρότασή του πριν τρεις μέρες προς τους τρεις θεσμούς, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο χειρότερο μνημόνιο».

Ο επικεφαλής του ΚΚΕ χαιρέτισε τα μέλη του κόμματος που επέλεξαν να ρίξουν στην κάλπη άκυρο λέγοντας πως «απέναντι στο κολοβό, αμφιλεγόμενο ερώτημα του δημοψηφίσματος – αστραπή, ένα μέρος του λαού κατάφερε να ξεπεράσει την παραπλάνηση επιλέγοντας λευκό ή άκυρο. Από την πρώτη στιγμή, είχαμε σωστά επισημάνει πως ότι και να βγει, δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις μέσα στην ΕΕ».

Ads

Κάλεσε επίσης τον λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμονοπωλιακής-αντικαπιταλιστικης πάλης και υπογράμμισε ότι «απαντάμε στην απόπειρα πόλωσης και διχασμού με την ενότητα της εργατικής τάξης».

«Η εναλλακτική επιλογή που καλλιεργείται από κύκλους της ΕΕ, η έξοδος από το ευρώ, είναι μία επιλογή που μπορεί να πλήξει τα λαϊκά στρώματα» είπε τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας.