Την άποψη ότι με αφορμή την πανδημία του κοροναϊού μπαίνουν σε καραντίνα τα εργασιακά δικαιώματα, εξέφρασε μιλώντας στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ads

«Μιλάτε για προστασία, ενώ έφθασαν τις 100.000 οι απολύσεις τον Μάρτιο», είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για το πάγωμα των οφειλών στην εφορία και αναστολή πληρωμής των ΔΕΚΟ.

«Σταματήστε να κουνάτε μονότονα το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης στο λαό. Αφήστε αυτό το ύφος, όπως κάνατε με αφορμή και τις ουρές στις τράπεζες, λες και δεν ξέρετε πως οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να στέκονται στις ουρές», είπε.

Αναφερόμενος στο υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, επέκρινε την κυβέρνηση ότι τους στέλνει στον πόλεμο χωρίς μέτρα.

Ads

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στράφηκε και κατά της Ευρώπης της οποίας -όπως είπε- η δήθεν αλληλεγγύη αποκαλύφθηκε.

«Είτε με το ευρωομόλογο είτε με το κορωνο-ομόλογο, όπως το έλεγε η κυρία Γεννηματά για το οποίο μάλιστα και ο κ. Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια σήμερα στον κ. Μητσοτάκη ότι συντάχτηκε με τη σωστή πλευρά στην ΕΕ, είτε με δάνεια απ’ τον ESM, πάλι θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός, οι λαοί της Ευρώπης στη συνέχεια και με νέα μέτρα», είπε και πρόσθεσε:

«Εδώ είμαστε και θα τα δούμε, σας τα λέγαμε κι άλλες φορές πριν και κατά τη διάρκεια των μνημονίων, επαληθευτήκαμε δυστυχώς για μια ακόμα φορά θα τα δούμε. Άρα, κρατήστε μικρό καλάθι και μην πανηγυρίζετε ούτε για ευρωομόλογα, ούτε για διάφορες αστικές μορφές διαχείρισης που θα μας οδηγήσουν ως λαό, τα λαϊκά στρώματα, δεν εννοώ τους μεγάλους ομίλους σε χειρότερη κατάσταση ακόμα κι απ’ τη σημερινή».