«Ο λαός βλέπει τα παζάρια και την εξαγορά που κάνουν όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ με τις μεταγραφές και τις μεταπηδήσεις. Κόσμος πάει και έρχεται, γι’ αυτό και δικαιολογημένα αηδιάζει ο λαός, με αυτά και με όλους σας» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ads

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενος στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ είπε: «Καταψηφίζουμε την Συμφωνία των Πρεσπών και την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλυσοδέσει τους λαούς των Βαλκανίων στη μηχανή του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για κατάπτυστη συμφωνία που θα πληρώσουν ακριβά οι λαοί των Βαλκανίων».

Παράλληλα, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να κάνει το άσπρο-μαύρο.

«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που με τη συνεργασία του ακροδεξιού μορφώματος των ΑΝΕΛ έδωσε αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς ρητορικής, άνοιξε τον δρόμο για παραπέρα συντηρητικοποίηση του λαού. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που καλλιεργεί την μείωση των απαιτήσεων, την αντίληψη πως δήθεν δεν γίνεται τίποτα καλύτερο από ότι κάνει, που ευθύνεται για την ηττοπάθεια των λαϊκών στρωμάτων. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που με θράσος καλεί σε προοδευτική συμπαράταξη ενάντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ, ενώ εφάρμοσε όλες τις νεοφιλελευθερες κοινοτικές κατευθύνσεις και εισέπραξε τα εύσημα της Μέρκελ» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κυρίου Κουτσούμπα.

Ads

Τέλος, υποστήριξε πως «έχουμε μια κυβέρνηση που την ώρα που μιλά για ειρήνη, μετατρέπει την Ελλάδα σε μια αλυσίδα αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων».