«Περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές, λοιπόν, που θα είναι στην πρώτη γραμμή, μαζί με το λαό, για να αντιπαλέψουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που θα υπηρετήσει η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, όποια σύνθεση και να έχει» τόνισε στην ομιλία του στην πλατεία Κοράη στον Πειραιά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας πως «τέτοιους βουλευτές έχει ανάγκη σήμερα ο λαός μας».

Ads

«Αγωνιστές. Έτοιμους, μαζί με τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να τα φέρουν όλα τούμπα για τη ζωή που μας αξίζει και όχι dealers μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, σαν εκείνους που μοστράρουν στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων. Γι’ αυτό λοιπόν, κανένας δισταγμός! Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που θα βρει ο λαός την επόμενη μέρα μαζί του και όχι απέναντί του!».

«Τώρα ΚΚΕ λοιπόν!» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και τόνισε ότι «χιλιάδες νέοι ψήφοι να δώσουν ένα μεγάλο χτύπημα σε αυτό το σύστημα. Να μη χαθεί ούτε μια λαϊκή ψήφος για το ΚΚΕ. Να μετατρέψουμε την Κυριακή των εκλογών σε ένα κόκκινο ορμητικό ποτάμι από άκρη σε άκρη της χώρας! Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε! Μόνοι τους και όλοι μας! Γιατί μόνο ο ο λαός σώζει τον λαό και τη Δευτέρα χρειάζεται ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό!».

«Ακόμη και για το ζήτημα των εισφορών των επαγγελματιών, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούν έναν απαράδεκτο εκβιασμό: είτε υψηλές εισφορές για να πάρεις στα βαθιά γεράματα μια σχετικά αξιοπρεπή σύνταξη, είτε πιο χαμηλές για να πάρεις συντάξεις πείνας. Όμως, η άμεση απαίτηση όλων των επαγγελματιών, όλων των συνταξιούχων είναι να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να δοθούν εδώ και τώρα γενναίες αυξήσεις, για αξιοπρεπείς συντάξεις. Αυτό το αίτημα στηρίζει σε όλους τους τόνους το ΚΚΕ» σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

Ads

«Αυτά, όμως, θα τα έχουμε απέναντί μας τη Δευτέρα γιατί, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, θα υπηρετήσει με ζήλο τον στόχο της λεγόμενης “δημοσιονομικής σταθερότητας” και τα ματωμένα πλεονάσματα. Θα υπηρετήσει με ζήλο τις επιταγές των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ. Θα εφαρμόσει τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα συνεχίσει τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών για να σωθούν οι τράπεζες και να κερδίσουν τα funds. Θα μας εμπλέξει ακόμα πιο ενεργά στα ΝΑΤΟϊκά παιχνίδια και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη.

Γι’ αυτό και η ΝΔ εκβιάζει, όταν λέει ότι αυτό που κρίνεται την επόμενη των εκλογών είναι το αν θα πάρει νέα καθαρή εντολή για να συνεχίσει “με σταθερότητα” το αντιλαϊκό της έργο. Διαφημίζει μάλιστα το έργο της ως κυβέρνηση, τις μεγάλες επενδύσεις, την πολιτική που ακολούθησε στην πανδημία, την ολοκληρωτική παράδοση της υγείας στους λαίμαργους επιχειρηματίες, το master plan για την Cosco, που συνεχίζει την παράδοση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, το οποίο πούλησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τον Βαρουφάκη να πιέζει τότε ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει!

Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει το λαό, θέλοντας να υφαρπάξει τις ψήφους των ανθρώπων που αγωνιούν, που θέλουν να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ποια είναι η προοδευτική διακυβέρνηση που μας λένε, όταν στα βασικά δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από αυτό που ζούμε σήμερα; Εκτός βέβαια αν θεωρεί προοδευτικούς όλους αυτούς που έχει μαζέψει στα ψηφοδέλτιά του, που σουλατσάρει μαζί τους αγκαζέ κι εδώ στον Πειραιά: τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεργολάβους της ζώνης. Ε όχι, δεν θα τους χαρίζουμε τη λέξη “πρόοδος” για να την αμαυρώνουν άλλο. Για εμάς η πρόοδος βρίσκεται μέσα στο λαό και στην πάλη του για κοινωνικές αλλαγές.

Αλλά, βλέπουμε και το ΠΑΣΟΚ, έτοιμο και πρόθυμο να αποτελέσει συμπλήρωμα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει απολέσει τις ευθύνες για τη συμμετοχή του σε τόσες και τόσες κυβερνήσεις που λεηλάτησαν τις ζωές μας.

Και το ΜεΡΑ25 όμως, καλό θα είναι όταν λέει τη λέξη “ρήξη”, να κοιτάζει κανένα λεξικό, γιατί ρήξη και όρκοι πίστης στην ΕΕ, δεν πάνε μαζί. Γιατί ρήξη με το σύστημα, δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κάποιος, που αρνείται να το ονοματίσει και μάλιστα τρέχει να το προστατεύσει τώρα που αρκετοί, κυρίως νέοι και νέες, φαίνεται ότι αρχίζουν και το αμφισβητούν, λέγοντας ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε καπιταλισμό, αλλά κάτι άλλο, που μόνο εκείνος ξέρει! Προσοχή στους πονηρούς των εκλογών, λοιπόν! Γιατί και αυτοί οι διάφοροι, στις ίδιες ράγες κινούνται.».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ επανέλαβε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την «Χρυσή Αυγή»:

«Δεν θα σταματήσουμε ούτε λεπτό να μπαίνουμε μπροστά στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, εκεί που κρίνεται η σταθερότητα για το λαό, για τη ζωή του, για την πρώτη κατοικία του, ενάντια στους πλειστηριασμούς, παντού, όπως κάναμε και την προεκλογική περίοδο. Κρατώντας γερά το νήμα των αγωνιστικών παραδόσεων και της κληρονομιάς του λαού μας. Τιμώντας τα 100 χρόνια της ηρωικής Κοκκινιάς. Τιμώντας την αντιφασιστική νίκη των λαών την 9η Μάη εκεί που χύθηκε το αίμα του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

»Και όχι ψαρεύοντας χρυσαυγίτικες ναζιστικές ψήφους, όπως έκανε προχθές ο κύριος Τσίπρας. Είναι ντροπή και αίσχος για κάθε αριστερό, προοδευτικό άνθρωπο αυτά που ξεστόμισε. Λες και δεν πέρασαν τόσα χρόνια εγκληματικής δράσης… Πόσοι παρασυρμένοι σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα μπορεί να υπάρχουν ακόμα από τους 160.000 ψήφους που πήρε η Χρυσή Αυγή το 2019; Αλλά ο Τσίπρας και οι συν αυτώ έχουν μείνει κολλημένοι στο 2012, γι’ αυτό και μεταλλάσσονται όλο και πιο δεξιά, συντηρητικά!

»Οι εργαζόμενοι, όλοι οι δημοκράτες του Πειραιά, πρέπει να τα κάνουν όλα αυτά κριτήριο ψήφου. Όσοι και όσες σκέφτονταν ακόμα να ψηφίσουν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από τη δικαιολογημένη αγανάκτηση που έχει προκαλέσει η διακυβέρνηση της ΝΔ, τους λέμε να τους εγκαταλείψουν όσο είναι καιρός όλους αυτούς: Και τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, έτσι όπως το παρουσιάζει ο Τσίπρας, μάλλον και αυτοί που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, που επιτέθηκαν στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σε μετανάστες εργάτες, ήταν κάποιοι “παραπλανημένοι” άνθρωποι που πίστευαν ότι έτσι πολεμάνε το σύστημα. Γιατί, τι διαφορά έχει να χαρακτηρίζεις παραπλανημένους αυτούς που γνωρίζουν όλα τα παραπάνω και -10 χρόνια μετά- επιμένουν να στηρίζουν αυτή την εγκληματική οργάνωση; Γιατί δεν κάνει ο κ. Τσίπρας μια βόλτα στη Β’ Πειραιά να του πουν για την πολύπλευρη στήριξη της Χρυσής Αυγής από διάφορα ύποπτα επιχειρηματικά συμφέροντα και κυκλώματα; Δεν ξέρει μήπως, αυτό που ξέρουν όλοι οι Πειραιώτες, ότι οι χρυσαυγίτες, είχαν πάρει εργολαβία την επίθεση των εργοδοτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στους αγωνιστές συνδικαλιστές και στο ΠΑΜΕ;

»Βέβαια, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι -και εδώ στον Πειραιά- ο δήθεν αντιστυστημικός Κασιδιάρης στέλνει τώρα συστημένες ψήφους σε συστημικά κόμματα. Έτσι ήταν, όμως, πάντα η σοσιαλδημοκρατία. Δυστυχώς, έδινε τη δυνατότητα στους φασίστες να παίζουν τα παιχνίδια τους, γιατί βάφτιζε “προοδευτική” τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, και απογοήτευε λαϊκές δυνάμεις.

»Εδώ στον Πειραιά, έχει αποδειχθεί πιο καθαρά, από ότι οπουδήποτε αλλού και ποιοι είναι αυτοί που ενισχύουν τους ναζί και ποιον έχουν πραγματικό αντίπαλό τους και πώς αντιμετωπίζονται.

»Μία είναι η αντιφασιστική ψήφος μεθαύριο: Και αυτή είναι η ψήφος στο ΚΚΕ που τους πολεμάει και όχι, φυσικά σε αυτούς που τους χαϊδεύουν, για κάποια ψηφαλάκια!