«Επιβεβαιώνω - διότι στη ζωή μας υπάρχει και η συνείδηση - ότι το 2014, ο άνθρωπος που μου έδωσε τις πληροφορίες και κάναμε όλη εκείνη την επίθεση κατά της NOVARTIS, ήταν ο Μάριος Σαλμάς» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος εξέφρασε την πικρία του, επειδή «επιχείρησαν, δεν ξέρω αν έγινε εσκεμμένως, να εμπλέξουν το όνομά μου με την υπόθεση Novartis». 

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για τo σκάνδαλο Novartis, επεσήμανε ότι «μόλις κατάλαβαν ότι έρχεται το μεγάλο τσουνάμι, τότε θυμήθηκαν να κάνουν μηνυτήρια αναφορά σε βάρος μου», αναφερόμενος στη μήνυση που κατέθεσαν οι Λοβέρδος, Κεγκέρογλου και Χριστοφιλοπούλου.

Όπως είπε, ο ίδιος ανέλαβε υπουργός σε μια ταραγμένη περίοδο, όπου μαινόταν σύγκρουση με την Ευρώπη, υπήρχαν τα capital controls και το δημοψήφισμα, και κάτω από δύσκολες συνθήκες προσπαθούσε η κυβέρνηση να μην αφήσει τους ασθενείς χωρίς φάρμακα, καθώς υπήρξε προσπάθεια να δημιουργηθεί τεχνητή έλλειψη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στον εισαγγελέα. Αναφερόμενος ο πρώην υπουργός Υγείας, στο θέμα που του καταλογίζουν, είπε ότι τότε υπήρχε - λόγω προαπαιτούμενων - η πρόβλεψη να αλλάξει η διαδικασία της τιμολόγησης, κάτι που νομοθετήθηκε στις 14 Αυγούστου, και στις 27 Αυγούστου εστάλη από το υπουργείο Υγείας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η υπουργική απόφαση τιμολόγησης προκειμένου να δημοσιευθεί. Ωστόσο, το βράδυ παραιτήθηκε η κυβέρνηση, και στις 7 Σεπτεμβρίου επέστρεψε η απόφαση στο υπουργείο, η οποία προωθήθηκε εκ νέου από τον επόμενο υπουργό και δημοσιεύτηκε. «Αυτό είναι που δεν έκανα». 

«Τώρα πώς κάποιοι, βλέποντας το τσουνάμι που έρχεται, το θυμήθηκαν μετά από ενάμισι χρόνο κάνοντας μια αποσπασματική πολιτική κίνηση για να εμπλέξουν ανθρώπους, δεν ξέρω. Ρωτήστε όμως τον κ. Καπελέρη, την κ. Διώτη, τον κ. Θεοχάρη, τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Τσακαλώτο, ποιός κατέθεσε για το μεγάλο πάρτυ της μεγάλης αρπαγής. Πιστεύω ότι κ. Λοβέρδος και ο κ. Γρηγοράκος, θυμούνται καλύτερα όταν λέγαμε να πάνε στον εισαγγελέα και τελικά δεν πήγε κανένας», σημείωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος τέλος, στην πολιτική που ακολούθησε στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κουρουμπλής επικαλέστηκε την έκδοση υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία το χοντρεμπορικό κέρδος που παρακρατούσαν οι πολυεθνικές όταν πουλούσαν στα φαρμακεία (150 - 200 εκ. το χρόνο) πηγαίνει στον ΕΟΠΥΥ. Επίσης, έκανε επίκληση και στις δύο αποφάσεις του, με τις οποίες, όπως τόνισε, η συμμετοχή των πολιτών στα φάρμακα παρέμεινε στα επίπεδα του 2014, ενώ τα προηγούμενα τρία χρόνια υπήρχε μια συνεχής ροή αύξησής της.