Αιχμές για τον αριθμό των ατόμων πάνω στο δεξαμενόπλοιο την ώρα που ατυχήματος αλλά και για προηγούμενη υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων, για την οποία είχε ελεγχθεί η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ, άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ads

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας αποκάλυψε ότι στο παρελθόν δύο πλοία της εταιρείας είχαν κατασχεθεί και ελεγχθεί για λαθρεμπόριο ενώ και την ώρα της βύθισης του δεξαμενόπλοιου, στο πλοίο βρίσκονταν μόνο δύο άτομα ενώ θα έπρεπε να είναι περισσότερα. «Όταν η επιχείρηση τελειώσει, τα πάντα θα ελεγχθούν, δεν έχουμε λόγο να προστατεύσουμε κανέναν», είπε. 

Η «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ» είχε ερευνηθεί το 2012 και το 2013 για υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων και είχε τελικώς απαλλαγεί με βούλευμα.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εκτίμησε ότι για την απορρύπανση θα χρειαστεί ένας μήνας και πως αφού έχει καθαρίσει η περιοχή οι λουόμενοι θα μπορούν να κάνουν μπάνιο. Τόνισε ότι χρησιμοποιούνται όλα τα ιδιωτικά μέσα σε συνεργασία με τις δυνάμεις του λιμενικού και το ειδικό ευρωπαϊκό σκάφος της EMSA, που διαθέτει πολύ μεγάλη χωρητικότητα για την απορρύπανση. 

«Έχουμε να διαχειριστούμε ένα μεγάλο ατύχημα, αλλά είναι άδικος ο τρόπος κάποιων που προσπαθούν να το αναδείξουν, αγνοώντας ότι με αυτόν τον τρόπο συκοφαντείται η χώρα στο εξωτερικό, και πλήττεται η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε άλλη συνέντευξή του την ΕΡΤ.
 

Ο υπουργός Ναυτιλίας συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μιλάμε ακόμη για καταστροφή. Θα έρθει η ώρα να μιλήσουμε γι’ αυτό αργότερα» και επεσήμανε ότι σε ένα μήνα θα έχει αλλάξει η εικόνα στην ακτογραμμή, υπογραμμίζοντας πως ήδη η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε πολλές περιοχές.

Ο υπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση και ειδικότερα τον κ. Μητσοτάκη ότι μεγαλοποιούν τα πράγματα και ανέφερε ότι δεν έχει κανένα λόγο να παραιτηθεί, καθώς δεν υπήρξε ολιγωρία στην αντιμετώπιση του περιστατικού. 

Ads

«Κανείς δεν μας ζήτησε ενημέρωση και τώρα η Νέα Δημοκρατία καταθέτει επίκαιρη ερώτηση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα καλέσει δημοσιογράφους και κόμματα να κάνουν μαζί αυτοψία στις περιοχές.