Νέους αποκαλυπτικούς διαλόγους για τις στενές σχέσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, αλλά και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ, με τους δημοσιογράφους που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών, έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή του ALPHA “Checkpoint” με την Γιάννα Παπαδάκου.

Ads

Οι εκβιαστές συνομιλούν σε ιδιαίτερα φιλικό τόνο με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, τον σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου, αλλά και τον Σταύρο Δήμα, στον οποίο μάλιστα κάνουν αναφορά για τα σενάρια της Οικουμενικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως «εξυπηρετεί». «Αν είστε όλοι μαζί στην Κυβέρνηση δεν θα πληρώσει κανείς!», αναφέρουν.

Ο Τάκης Μουσσάς, βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα, συνομιλεί με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, τον οποίο ενημερώνει για δημοσιεύματα που έχει αναρτήσει και πρέπει να τα δει, ενώ τον συμβουλεύει να στήσει ένα ρεπορτάζ για να ενισχυθεί το πολιτικό του προφίλ.

«Είσαι θεός», «Τους έχεις σκόνη και θρύψαλα». «Στο λέει ο Τάκης ο φίλος σου, άμα δεν μ’ άρεσε κάτι θα στο ‘λεγα. «Έχεις γίνει και σωστά πολύ εκπρόσωπος» «Θέλω τυχαία φωτογραφία που τρως με τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου».

Ads

Του προτείνει μάλιστα να τον βγάλει ο ίδιος μία «τυχαία» όπως λέει φωτογραφία που να τρώει με τη γυναίκα του και τα παιδιά του «ξεκλέβοντας λίγο χρόνο», με την υπόσχεση ότι «θα την ανεβάσω σε κανα site». Ο Γιώργος Κουμουτσάκος του απαντά πως «θα το φτιάξουμε» και του λέει πως «έχω και μία που θα βγάλω το Κουμουτσάκος ο ροκάς, που ακούει δίσκους, μουσική και τέτοια», όμως ο Τ. Μουσσάς δε συμφωνεί και τον συμβουλεύει: «Άσε του ροκά ρε μ…α τώρα, αυτά τα ροκάς τώρα δε μετράνε. Μετράει η οικογένεια. Σήμερα στον Έλληνα είναι η οικογένεια, ότι ξεκλέβει χρόνο και τα λοιπά και βρίσκεται με την οικογένειά του, μην μπερδεύεσαι, ποιος ροκάς; Ροκ είναι όλη σου η πολιτική καριέρα»…

Χαρακτηριστικός επίσης είναι και ο διάλογος μεταξύ των δυο εκβιαστών που διαφωνούν έντονα μεταξύ τους για τα χρήματα που έπρεπε να λάβουν από κάποια «δουλειά», όπως και ο διάλογος με τον σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρο Παπασταύρου που αφορά το «πλασάρισμα» του τελευταίου έπειτα από τις αποκαλύψεις  για την λίστα Μπόργιανς.

Παπαστάρου – Μουσσάς

Αποκαλυπτική η συνομιλία του κ.  Μουσσά με τον κ. Παπασταύρου κατά τη διάρκεια της οποίας παραπονείται για τη στοχοποίησή του και ο «φίλος του ο Τάκης» τον παρηγορεί, σημεία της οποίας παραθέτονται.

«Μια μέρα θα δικαιωθείς, να σου πω τι καλό έχει η κατά μέτωπο επίθεση, έχει ένα καλό αρχίζει και γίνεται εμμονική και λέει ο άλλος, κάτσε ρε π…η, για όλα φταίει ο Παπασταύρου; Μέχρι και για τον καιρό φταίει ο Παπασταύρου που χαλάει. Είναι το άλλο άκρο».

«Εδώ είπαν στο Σαμαρά ότι είχε κάνει ο άλλος, πως τον λέμε, ο Μπούρας και είπε να μην το κάνουμε και βγήκε ο ίδιος αυτός που είχε την λίστα και είπε ρε παιδιά τεχνική βοήθεια δεν είχα τη λίστα εγώ… το 2015 την πήρα τη λίστα… κατάλαβες».

«Εντάξει, αλλά αυτό… αυτό αν θέλεις υπήρξε μια επικοινωνία τη διαστρέφουνε… με τη λίστα Λαγκάρντ… υπήρχε το όνομα πληρεξούσιος το φούσκωσαν… εδώ δεν έχω καμία σχέση».

«Είσαι ο πιο εύκολος στόχος του είπε ο κ. Π. Μουσσάς συνεχίζοντας… ξέρεις αυτά… τα ξέρεις πολύ καλά… τα πολιτικά μωρέ Σταύρο… σε έχουνε βάλει στο μύλο που αλέθουνε… έτσι κάποια στιγμή θα δικαιωθείς».

Δήμας – Μουσσάς

Στη συνέχεια σε άλλη συνομιλία ο Π. Μουσσάς απευθυνόμενος με μεγάλη οικειότητα στο στέλεχος της Ν.Δ. Σταύρο Δήμα σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα. Από τη συνομιλία αυτή ενδιαφέρον έχει το σημείο, όπου ο Π. Μουσσάς αναφέρεται στην πιθανότητα οικουμενικής κυβέρνησης «άμα είναι όλοι μαζί δεν θα πληρώσει αυτός, είναι όλοι μαζί».

Π. Μουσσάς: «Είδα τον κακομοίρη τον Σταύρο του αλλάξαν τα φώτα σήμερα…» «τον έχουν στοχοποιήσει». «θα δικαιωθεί… αλλά ταλαιπωρείται πάρα πολύ»
… «φαίνεται πρόεδρε ότι πάμε όλοι μιλάνε για Οικουμενική» «πρώτη φορά ακούω τον Παυλόπουλο να μιλάει για αυτή» «Δεν θα αφήσω την κυβέρνηση που πάει άσχημα να καταστρέψει τη χώρα, ούτε την αντιπολίτευση… εκλογές δεν θα γίνουν… αρχίζει και φτιάχνεται το μείγμα… τα υλικά υπάρχουνε… έτσι δεν είναι Πρόεδρε; Τι λες και εσύ;»
Σ. Δήμας: «Τι να σου πω, ποιοι θα είναι το θύμα που θα βρούνε, θα βρούνε κάποιον ο οποίος θα πληρώσει άγρια γιατί δεν είναι το θέμα της οικονομίας, το προσφυγικό είναι το θέμα.»
Π. Μουσσάς: «Άμα είναι όμως όλοι μαζί δεν θα πληρώσει αυτός, είναι όλοι μαζί, η οικουμενική».
Σ. Δήμας: «Μπα αυτός θα την πληρώσει.»
Π. Μουσσάς: Λες;
Σ. Δήμας: Θα δούμε.
Π. Μουσσάς: Θα μιλήσω και με τον Τάκη μήπως έρθουμε να σε δούμε από κοντά.

Μουσσάς – Μαυρίκος

Γεροβασίλη: Να δώσει εξηγήσεις η ΝΔ

Σχολιάζοντας την αποκάλυψη του διαλόγου αυτού, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Για μια ακόμα φορά έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποκαλύπτουν τις στενές σχέσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιαστών. Τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, δείχνουν τους κατηγορούμενους σε ρόλο συμβούλου επικοινωνίας για τα στελέχη της ΝΔ, με αναφορές σε τακτικές προσωπικής προβολής και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα.

Η ΝΔ οφείλει να απαντήσει αν οι επαφές αυτές σχετίζονται με τα χρηματικά ποσά που το ταμείο του κόμματος κατέβαλλε πλουσιοπάροχα και σε τακτική βάση στους κατηγορούμενους για εκβιασμό. Οι Έλληνες φορολογούμενοι, στους οποίους ανήκουν τα χρήματα αυτά, περιμένουν επιτέλους μια απάντηση».