Θύμα παγίδευσης ισχυρίζεται ότι έπεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στο ζήτημα της φωτογραφίας που τον δείχνει να δέχεται τη Θεία Κοινωνία δίχως μέτρα προφυλάξης,  στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό.

Ads

Η φωτογραφία προκάλεσε το «άδειασμα» του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου από τον Ν. Χαρδαλιά, ενώ, δημοσιεύματα φέρουν εξοργισμένο και τον Κ. Μητσοτάκη.

Σε επικοινωνία που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου με τον δημοσιογράφο, Γιώργο Παπαχρήστο, μέρος της οποίας αναφέρεται στη στήλη «Στίγμα» στα «Νέα» της Δευτέρας, είπε πως έπεσε «θύμα» κάποιων επιτήδειων εκκλησιαστικών κύκλων, που ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα προς τους επιστήμονες.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαχρήστος στο «Στίγμα», περιγράφοντας τη συνομιλία του με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου: «Σε εμένα είπε πάντως ότι «τον παγίδευσαν αυτοί που τράβηξαν τη φωτογραφία, διότι ήθελαν να δώσουν μια απάντηση στον καθηγητή Δερμιτζάκη, ο οποίος είχε επισημάνει τους κινδύνους διάχυσης του κορονοϊού μέσω της θείας μετάληψης». Και μου πρόσθεσε ότι «δεν είχε –και δεν θα μπορούσε να είχε– την πρόθεση να έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, αλλά ήταν κάτι τυχαίο, κάτι που προέκυψε εκείνη τη στιγμή». Συγκεκριμένα, όπως μου ανέφερε, «εκείνη την ημέρα είχα τα γενέθλιά μου. Οπως κάθε χρόνο, πλην των άλλων, εκκλησιάζομαι. Στη μισή και πλέον ώρα που βρισκόμουν στην εκκλησία φορούσα κανονικά τη μάσκα μου. Οταν άρχισε η θεία κοινωνία από τρεις ιερείς, εμφανίστηκε ένας εξ αυτών μπροστά μου. Μου έτεινε το δισκοπότηρο, και αυθόρμητα κοινώνησα. Δεν γνώριζα καν ότι υπήρχε κάποιος που με φωτογράφιζε, και μάλιστα ότι θα κοινοποιούσε αυτή τη φωτογραφία μέσω του romfea.gr στον υπόλοιπο Τύπο. Λυπάμαι για το τι θόρυβος προκλήθηκε, αλλά επαναλαμβάνω ήταν εντελώς τυχαίο όλο αυτό από μέρους μου».

Ads

Μάλιστα ο κ. Κουμουτσάκος εμφανίζεται να ζητάει εξηγήσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας που τον αποδοκίμασε: «Τον άκουσα, τον καταλαβαίνω, αλλά θέλω να ρωτήσω: Είναι στα μέτρα της κυβέρνησης η απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας; Δεν είναι. Και η δήλωση του Νίκου τι λέει στην πραγματικότητα με το όλοι είμαστε χριστιανοί; Οτι είμαστε χριστιανοί, αλλά δεν πρέπει να το επιδεικνύουμε, να φωτογραφιζόμαστε. Συμφωνώ, αν αυτό είναι το θέμα»…