«Σοβαρό ολίσθημα που συνιστά αλλοίωση της πάγιας εθνικής γραμμής» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ.

Ads

«Η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη και για το ολίσθημα, αλλά και για την κατάσταση στο προσφυγικό», συνέχισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος σε ένα δίλημμα: ή Μουζάλας ή Καμμένος».

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στην κρίσιμη Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας, καθώς και στη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΕΛΚ.

«Θα μεταφέρει την απολύτως απαράδεκτη εικόνα και κατάσταση στην Ειδομένη, εικόνα ντροπής για την Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο και για την Ελλάδα, μίας ακατάλληλης και ανίκανης Ευρώπης».

Ads

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γιατί αλλιώς διαιωνίζεται η κατάσταση μίας χώρας με κλειστά σύνορα στο Βορρά και με ανοικτές ροές από τα ανατολικά. Τέλος σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ στηρίζει την Κύπρο στο θέμα της διαπραγμάτευσης Τουρκίας με την ΕΕ για το προσφυγικό.