Με βροχή και ισχυρούς ανέμους γιορτάζονται τα Κούλουμα, σε αρκετές περιοχές της χώρας.  Έως το μεσημέρι θα ειναι ανοιχτή η Βαρβάκειος Αγορά. Κανονικά λειτουργούν οι φούρνοι και οι λαϊκές αγορές.  Σε πολλές περιπτώσεις Δήμοι και πολιτιστικοί σύλλογοι, είχαν προβλέψει τη μεταφορά των εκδηλώσεών τους στην περίπτωση που ο καιρός δεν θα ευνοούσε την υπαίθρια πραγματοποίησή τους.

Ads

Η πιο ασφαλής επιλογή για όσους είχαν προγραμματίσει τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις, είναι η επικοινωνία με τους Δήμους και τους συλλόγους που είχαν αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν, αν δεν έχει υπάρξει μέριμνα μεταφοράς των εκδηλώσεων σε κλειστό χώρο.

Δεν πραγματοποιήθηκαν οι μουσικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από τον δήμο Αθηναίων, στον λόφο του Φιλοπάππου, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης.

image

Ads

Κανονικά, πάντως, έγινε η διανομή σαρακοστιανών εδεσμάτων από τους εργαζόμενους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου λόγω της προσέλευσης δεκάδων πολιτών από νωρίς το πρωί. Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει ότι τα προϊόντα που θα περισσέψουν θα μεταφερθούν το μεσημέρι στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα.

Eπίσης ο Δήμος Αθηναίων, ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη για την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου, επιχείρηση αφαίρεσης γκράφιτι από τον περίβολο του Αρχαίου Νεκροταφείου στο Θησείο αναβάλλεται λόγω της έντονης βροχόπτωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τα Κούλουμα, καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες ακύρωσαν το σημερινό προγραμματισμό για τη Φρεαττύδα.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά εδέσματα από τις 11.00 το πρωί. Η Φιλαρμονική του Δήμου θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από πολιτιστικούς συλλόγους του Πειραιά, με παραδοσιακή μουσική, χορό και τραγούδι.