Στο Κόκκινο και στον Κώστα Σαββόπουλο μίλησε νωρίτερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου αναφορικά με την ερώτηση προς την κυβέρνηση της Ελβετίας για τις πρακτικές της Novartis που κατέθεσε ο Ελβετός σοσιαλιστής βουλευτής Κάρλο Σομαρούγκα, μετά από συνεργασία μαζί του. Εξήγησε ότι αυτά που ζούμε είναι πρωτάκουστα, πρωτόγνωρα, διαπιστώνουμε υπόγειες διαδικασίες, και οι πιέσεις που ασκούνται μας δείχνουν ότι το σύστημα θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να συνεχιστεί η διαφθορά. Ενώ έκανε λόγο και για δικαστικό πραξικόπημα.

Ads

Ο ευρωβουλευτής εξήγησε ότι μέσω αυτής της ερώτησης στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας ζητούν να μάθουν πώς πρόκειται να δράσουν οι ελβετικές αρχές για να σταματήσουν τις μεθοδεύσεις της εταιρείας.

Αυτό που συμβαίνει και με τους μάρτυρες δημοσίους συμφέροντος και με τους εισαγγελείς, σημείωσε ο κ. Κούλογλου, δεν έχει προηγούμενο τουλάχιστον μεταπολιτευτικά. Γίνεται προσπάθεια εκφοβισμού των μαρτύρων και συγκάλυψης των ευθυνών των εμπλεκόμενων. Και αναρωτήθηκε που ακούστηκε κάποιος να μηνύει τον εισαγγελέα ο οποίος διερευνά υπόθεση που τον αφορά.