«Υπάρχει πολιτική συγκάλυψης του σκανδάλου υποκλοπών και ιδίως του κ. Μητσοτάκη από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, που ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον Έλληνα πρωθυπουργό», εξήγησε σε συνεντεύξεις του στο Kontra (Α. Γιάμαλη) και στο Attica TV (Α. Κλώσσας, Ε. Βοσνου), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας για τα βέλη που εξαπέλυσαν στο Στρασβούργο οι ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών ομάδων κατά της Κομισιόν.

Ads

Η Κομισιόν ακολουθεί την πολιτική της «ομερτά», είπαν οι ευρωβουλευτές  για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Πλέον όλοι, ακόμη και οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), όπου ανήκει η ΝΔ, κατάλαβαν ότι χάνουν την αξιοπιστία τους.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της PEGA, παρότι ανήκει στο ΕΛΚ, ήταν πολύ καυστικός απέναντι στις προσπάθειες συγκάλυψης και για το ότι ορισμένα κράτη-μέλη, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, δε συνεργάζονται καθόλου». 

Υπάρχει αδιαφάνεια και όχι μόνο στο θέμα των παρακολουθήσεων. Όπως εξήγησε ο Στ. Κούλογλου «πιέζουμε την κα φον ντερ Λέιεν να δώσει στη δημοσιότητα τα SMS με τον επικεφαλής της Pfizer, Α. Μπουρλά, για τη συμφωνία αγοράς των εμβολίων. Καλώς αγοράστηκαν τα εμβόλια, αλλά γιατί μας κρύβει τη συμφωνία; Υπάρχει κάτι μεμπτό; Δεν είναι δα και θέμα εθνικής ασφάλειας όπως προφασίζεται ο κ. Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις και δε δίνει απαντήσεις.

Ads

Πρόκειται για οικονομικές συμφωνίες, που αφορούν τους ευρωπαίους πολίτες. Είναι θέμα διαφάνειας».

«Υπάρχει μια ομάδα των ιθυνόντων της ΕΕ, που ανήκουν κυρίως στην Δεξιά, που νομίζουν ότι είναι υπεράνω των κοινών θνητών. Ο κ. Σχοινιάς χρειάστηκε ιδιωτικό τζετ για να πάει στα Εμιράτα, το οποίο νοίκιασε η Κομισιόν με χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων. Έχουμε μια απομάκρυνση των ελίτ από την κοινωνία, και αυτό σιγά-σιγά μαζί με τα σκάνδαλα που έχουν προκύψει, προκαλεί όλο και μεγαλύτερη αγανάκτηση ωθώντας τον κόσμο σε ακραίες επιλογές. Η ακροδεξιά ανεβαίνει παγκοσμίως, πλην της Λατινικής Αμερικής αυτή την περίοδο.

Στις Φιλιππίνες, ο πρόεδρος καλεί τον κόσμο να πάρει τα όπλα και να σκοτώσει, στην Ινδία υπάρχει θρησκευτικός φανατισμός, στην Ινδονησία το ίδιο, το Ισραήλ εφαρμόζει απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη και τα κατεχόμενα. Στη Σουηδία, που ήταν το καταφύγιο όλων των κατατρεγμένων, έχει επικρατήσει μια δεξιά κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη το προσφυγικό που προκάλεσαν οι πόλεμοι τις περασμένες δεκαετίες.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική, και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η πορεία που ακολούθησε η χώρα είναι αντίστοιχη. Πριν από μερικά χρόνια αν ο πρωθυπουργός είχε αποκαλυφθεί ότι παρακολουθούσε τους πάντες, πλην του σκύλου του γιατί δεν έχει κινητό, θα είχε εξεγερθεί ο κόσμος και θα είχε αναγκαστεί η κυβέρνηση να πέσει. Τα ζητήματα δημοκρατίας έχουν περάσει όμως σε δεύτερη μοίρα». 

Δείτε εδώ τη συνέντευξη στο Attica TV:

Δείτε εδώ τη συνέντευξη στο Kontra: