Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου απάντησε αρνητικά σε πρόσκληση του προέδρου της Βουλής της Κύπρου Δημήτρη Συλλούρη για συμμετοχή στο δείπνο Ελλήνων και Κύπριων ευρωβουλευτών, καθώς σε αυτό θα συμμετείχαν, για πρώτη φορά και σε αντίθεση με την πρακτική των τελευταίων χρόνων, και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ads

Στην αρνητική απάντησή του ο Στέλιος Κούλογλου σημειώνει πως “Προκαλεί πάντως εντύπωση, ότι ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής προσκαλεί βουλευτές από το κόμμα των υμνητών και νοσταλγών της Απριλιανής δικτατορίας, η οποία ευθύνεται για τη προδοσία της Κύπρου και την κατοχή της από τα τουρκικά στρατεύματα”.

Ακολουθεί η επιστολή του ευρωβουλευτή προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής:

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων
της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Συλλούρη

Ads

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, 

Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόσκληση σας για το δείπνο που παραθέτετε στους Έλληνες και Ελληνοκύπριους ευρωβουλευτές. Αντίθετα με την καθιερωμένη πρακτική των τελευταίων ετών, έχετε προσκαλέσει και τους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα δικάζεται στην Ελλάδα με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μετά την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Ελλήνων πολιτών και μεταναστών. 

Προκαλεί πάντως εντύπωση, ότι ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής προσκαλεί βουλευτές από το κόμμα των υμνητών και νοσταλγών της Απριλιανής δικτατορίας, η οποία ευθύνεται για τη προδοσία της Κύπρου και την κατοχή της από τα τουρκικά στρατεύματα. 

Στέλιος Κούλογλου
ευρωβουλευτής.