«Στην Ελλάδα πάσχουμε από τον ‘ολιγαρχοϊό’», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην CretaTV αναφερόμενος στην τροπολογία για το ποδόσφαιρο και την ομηρία του πρωθυπουργού από τους Μαρινάκη και Σαββίδη. «Εάν κάνει κίνηση υπέρ του ΠΑΟΚ, θα βρει απέναντί του τον Μαρινάκη. Εάν κάνει υπέρ του Ολυμπιακού θα αντιδράσει σφόδρα ο Σαββίδης και όλη η Βόρεια Ελλάδα. Όποια κίνηση και να κάνει, χάνει. Αυτό στο σκάκι λέγεται ματ».

Ads

Βέβαια, όπως ανέλυσε ο Στέλιος Κούλογλου, «από την αδιέξοδη αυτή κατάσταση προκύπτουν κάποια συμπεράσματα: Πρώτον ότι όταν δίνεις υποσχέσεις σε πολλούς, δεν θα μπορέσεις να τις εκπληρώσεις και θα το πληρώσεις. Δεν μπορείς να υπόσχεσαι σε δύο ομάδες το πρωτάθλημα.  Δεύτερον, τα μέσα που πρόσκεινται στον κ. Μαρινάκη αποκάλυψαν ‘βόμβα’, ότι δηλαδή θα μειωθούν οι συντάξεις. Μέχρι τώρα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, με μία αχαλίνωτη προπαγάνδα, υποστήριζαν ότι οι συντάξεις αυξάνονται! Αποκαλύφθηκε χάρη στη διαμάχη για το ποδόσφαιρο, ότι οι συντάξεις θα μειωθούν και ότι θα κοπεί και η -μερική έστω- 13η σύνταξη. Αυτό γιατί ο κ. Μαρινάκης ενοχλήθηκε από πιθανή απόφαση που θα ευνοεί τον κ. Σαββίδη!»

Τέλος, όσον αφορά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως είναι «θετικό ότι η Γαλλία τάχθηκε εναντίον της Τουρκίας, αλλά η γαλλική στήριξη, παρότι θετική, δεν είναι αρκετή. Χρειαζόμαστε περισσότερα διεθνή ερείσματα που προϋποθέτουν  αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση. Μείναμε εκτός από την διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν θέλησε να πάρει θέση στις ελληνοτουρκικές διαφορές. Αυτό είναι συνέπεια της στάσης του κ. Μητσοτάκη που δήλωσε προβλέψιμος και υιοθέτησε από πριν όλες τις αμερικανικές θέσεις. Όταν δίνεις τα πάντα εξ αρχής, δεν παίρνεις τίποτα. Η διπλωματία είναι δούναι και λαβείν».