Αντιπαράθεση μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου ξέσπασε σχετικά με την απαγόρευση της εκδήλωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια αλλά και την εν γένει αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

Αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Real Fm ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με την κίνηση της ΠΟΑΣΥ, αν και την στήριξε, ενώ υπογράμμισε πως με τον ίδιο υπουργό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό τα Εξάρχεια «θα απελευθερωθούν».

Κληθείς να σχολιάσεις τις δηλώσεις Γεωργιάδη, ο Στέλιος Κούλογλου, επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, δήλωσε πως το ζήτημα των Εξαρχείων δεν είναι σημερινό, αλλά είναι δεκαετιών και δεν αντιμετωπίζεται με ενέργειες τέτοιου είδους, με «καμικάζι». «Πρέπει να υπάρξει μια μεσοπρόθεσμη πολιτική συνεννόησης και διαλόγου με τους κατοίκους και φυσικά και αστυνομικών μέτρων. Αλλά ξαφνικά, να προσπαθήσεις να λύσεις το πρόβλημα μέσα σε μια μέρα — ούτε με τανκς δεν το λύνεις. Επειδή όμως, στον κ. Γεωργιάδη αρέσουν λίγο τα τανκς, ενδεχομένως να το προσπαθήσει», πρόσθεσε. 

Όταν ρωτήθηκε «τι εννοεί πως του αρέσουν τα τανκς;», ο Στέλιος Κούλογλου σημείωσε: «Ο κ. Γεωργιάδης ήταν θιασώτης της δικτατορίας. Δεν ξέρετε ότι έχει πει ότι η οικονομία στη δικτατορία ήταν θαύμα; Είχε χρησιμοποιήσει μάλιστα και μια έκφραση που μου διαφεύγει αυτήν τη στιγμή. «Ήταν τζάμι», κάτι τέτοιο…».

«Τον λέτε φιλοχουντικό δηλαδή τον κ. Γεωργιάδη; Λέτε ότι υμνούσε τη χούντα;», συνέχισε ο δημοσιογράφος, για να σχολιάσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Νομίζω ότι σαφώς με μία έννοια του αρέσουν κάποιες πτυχές της δικτατορίας. Αν αυτό το λέτε φιλοχουντικό… Πάντως με την οικονομία της χούντας ήταν ενθουσιασμένος. Είναι πολύ γνωστό αυτό. Κοιτάξτε, και το 2009, όταν εξελέγη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ίδιο πήγε να κάνει κι ο Χρυσοχοΐδης: την πρώτη μέρα απέκλεισε τα Εξάρχεια και είπε, «θα τα καθαρίσω σε μερικές μέρες». Έγινε τίποτα; Δε λύνονται έτσι αυτά τα προβλήματα. Αυτά είναι δημαγωγικές κινήσεις απλά και μόνο για να κάνουμε αντιπολίτευση. Είναι λυπηρό».

Ads

«Σε ό, τι αφορά την απαγόρευση της συγκέντρωσης, μιλάει η ΝΔ για «τη φασιστική απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης»; Φασιστικό ή μάλλον φιλοφασιστικό είναι να λες ότι, είναι σα να μην υπάρχει η Χρυσή Αυγή — αυτό δηλαδή που είπε ο κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη βδομάδα και «βγάζει λάδι» τη Χρυσή Αυγή, ενώ συνεχίζεται η δίκη κι ενώ δύο μήνες πριν έχουν δείρει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ. Έδειραν τον Δένδια και βγαίνει ο Μητσοτάκης και λέει στον ξένο Τύπο ότι είναι σα να μην υπάρχει η Χρυσή Αυγή! Αυτό είναι το φιλοφασιστικό». 

Ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε και στην εν γένει αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ. «Οι τακτικές της ΝΔ είναι σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί κι ό, τι άλλο προκύψει: σκουπίδια, φωτιές κλπ. Δηλαδή οποιοδήποτε εμπόδιο το χρησιμοποιεί για να κάνει αντιπολίτευση. Είναι λυπηρό», ανέφερε.

Όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης «πάντως είπε πως διαφωνεί η ΝΔ με τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:
«Αν διαφωνούσε τότε η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ δε θα ψήφιζε λευκό, διευκολύνοντας ή μάλλον επιτρέποντας τη συνέχιση της απεργίας. Άλλα λένε κι άλλα κάνουν. Αν υπάρξουν φωτιές το καλοκαίρι θα κάνουν μεγάλο πολιτικό θέμα, κατηγορώντας την κυβέρνηση, λες και παλιότερα δεν είχε φωτιές και σκουπίδια ή λες και παλιότερα δεν υπήρχαν τα Εξάρχεια. Ξαφνικά είναι σα να έχει γίνει λοβοτομή κι έχουμε ξεχάσει όλο το παρελθόν».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τις δηλώσεις του Στέλιου Κούλογλου με ένα μήνυμα στο Twitter, στο οποίο χαρακτήριζε «γελοιότητα» την αναφορά πως «του αρέσουν τα τανκς» , για να λάβει άμεσα απάντηση – υπενθύμιση από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.