«Το πρόβλημα σε αυτήν τη χώρα είναι ότι ούτε μια κριτική δεν μπορείς να κάνεις. Την παίρνουν τα ΜΜΕ και αλλάζουν τελείως τα όσα λες. Εγώ δεν είπα πως θα πέσει η κυβέρνηση», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας τα όσα γράφτηκαν για την ομιλία του που δημοσίευσε την Τετάρτη το tvxs.gr.

Ads

Όπως υπογράμμισε ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον Ant1, «ήταν μια ομιλία μου στο πλαίσιο μιας συζήτησης για την Αριστερά. Σε αυτήν είπα πως οι Αριστερές κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική, που χάνουν την εξουσία η μία μετά την άλλη, απέτυχαν γιατί αν και είχαν καλές προθέσεις, δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη δημόσια διοίκηση και την οικονομία. Να την εκσυγχρονίσουν, να την μεταρρυθμίσουν και να τη χρησιμοποιήσουν για καλό σκοπό. Το ίδιο είπα και για την Ελλάδα. Πως δεν αρκεί να υπάρχουν καλές προθέσεις, δεν αρκεί να τρέχει ο Τσίπρας από το ένα Συμβούλιο Κορυφής στο άλλο, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια νοικοκυρεμένη και αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας».

«Από τη στιγμή που θα πάρεις την εξουσία πρέπει να παράγεις συγκεκριμένο έργο. Είναι ένα σήμα κινδύνου. Γιατί ξέρετε η ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει, ούτε η Ευρώπη θα μας συγχωρήσει. Στα ρήγματα στη λιτότητα που έγιναν στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία είχε καταλυτικό ρόλο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει τώρα να παραχθεί έργο. Είπα λοιπόν πως αυτά τα λάθη που συνέβησαν στη Λατινική Αμερική δεν θα πρέπει να επαναληφθούν στην Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνουμε “μάγκες” αυτούς που έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο, την έριξαν στα βράχια και τώρα παριστάνουν και τους επικριτές της κυβέρνησης.

Άκουσα τον κ. Σαμαρά να επικρίνει την κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς που έκρυβε τη λίστα Μπόργιανς και τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι και έλεγε “μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου”. Και ο Παπασταύρου αναγκάστηκε να πληρώσει 3,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή. Σε άλλη χώρα ο κ. Σαμαράς δεν θα μπορούσε να μιλάει. Θα ερευνούσαν όλοι τι είχε συμβεί. Και τώρα κάνει τον επικριτή της κυβέρνησης… Αυτό που είπα λοιπόν είναι πως η κυβέρνηση πρέπει να στρώσει τη δουλειά της στην καθημερινότητα για να μπορέσει να πετύχει. Αυτό ήθελα να πω και αυτό είπα. Το πήραν τα ΜΜΕ και το παρουσίασαν όπως ήθελαν. Δεν είπα πως θα πέσει η κυβέρνηση», σημείωσε και κατέληξε:

Ads

«Δεν έπαψα να κάνω κριτική. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Αυτό που θέλω είναι να ακολουθήσουμε μια πολιτική για να διορθώσουμε την καθημερινότητα και όχι να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».