Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Ομπάμα στην Αθήνα στον ρ/σ Αlpha 989, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα τόσο για το χρέος όσο και για την ακροδεξιά είναι ιδιαίτερα θετικές.

Ads

Το πρόβλημα είναι, συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής, ότι συνήθως οι Aμερικανοί πρόεδροι λένε τα καλά πράγματα όταν τελειώνει η θητεία τους, τότε που έχει λιγότερο πολιτικό κόστος.

Ο Στέλιος Κούλογλoυ επεσήμανε ότι «ο Ομπάμα είναι προβληματισμένος από την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων σε όλο τον κόσμο και γι’ αυτό επιμένει στον τερματισμό της λιτότητας.
Καταλαβαίνει ότι αν δε δοθούν περιθώρια ανάπτυξης ώστε να αναπνεύσουν οι οικονομίες και κυρίως οι άνθρωποι, τότε οι πολίτες φοβισμένοι και με μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον τους στρέφονται στην ακροδεξιά..»

Το άλλο πρόβλημα που υπάρχει είναι η αποτελεσματικότητα της παρουσίας του και των δηλώσεων του Ομπάμα στη Γερμανία. Τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα, διότι το μεγάλο δίλημμα της Μέρκελ είναι ότι αν συνεχίσει τη λιτότητα θα διαλυθεί  η Ευρώπη, αλλά αν αλλάξει την πολιτική της θα χάσει η ίδια στο εσωτερικό της Γερμανίας, επεσήμανε ο Έλληνας ευρωβουλευτής. 

Ads

Ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι είναι σημαντικό ο εκάστοτε Έλληνας πρωθυπουργός να έχει φιλικές σχέσεις με τους παγκόσμιους ηγέτες και  χαρακτήρισε «αστείες» τις αντιδράσεις στην επίσκεψη του Ομπάμα λέγοντας: έχει εκλεγεί ο Τραμπ και εμείς διαδηλώνουμε εναντίον του Ομπάμα που ήρθε με φιλική διάθεση; Αν έρθει ο Τραμπ τι θα κάνουμε; θα κηρύξουμε τον πόλεμο στις ΗΠΑ;

Aκούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη: