Ένα μέρος των πολιτών πιστεύει ότι η ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να μείνει στην κυβέρνηση, ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας την πτώση των ποσοστών του κόμματος. «Ίσως φταίμε κι εμείς γιατί δεν εξηγήσαμε στον κατάλληλο χρόνο γιατί φύγαμε», δήλωσε.

Ads

«Θεωρώ ότι το 2012 ορθά πράξαμε όταν δώσαμε κυβερνητική λύση, καθώς η χώρα ήταν με το ένα πόδι έξω από την Ευρωζώνη», ανέφερε, μιλώντας στο Βήμα Fm.

«Η προγραμματική συμφωνία, ωστόσο, δεν τηρήθηκε και έτσι αποχωρήσαμε. Δεν επέλεξα να έχω διακοσμητικό ρόλο», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στην Ευρωβουλή . «Δεν είμαι υπεραισιόδοξος» δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτό εκλαμβάνει από τις επαφές που έχει με τους πολίτες.

Ads

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες μεταβολές στον εκλογικό χάρτη μετά τις εκλογές της Κυριακής, ενώ επανέλαβε  ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών.

Σχετικά με την Κεντροαριστερά  επεσήμανε ότι θα πρέπει να προχωρήσει με προοδευτικό περιεχόμενο και να βρει ενιαία πολιτική έκφραση. «Ή θα υπάρξει ως προοδευτική Κεντροαριστερά ή δεν θα υπάρξει καθόλου και θα πάρω τις ανάλογες πρωτοβουλίες», υπογράμμισε.