Για παιχνίδια με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, το Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα είπε ότι υπάρχουν «μικρά αποστήματα φασισμού στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας που υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθούν».

Ads

 
«Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Μαξίμου έπαιζαν με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής», είπε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στο ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι «η ΔΗΜΑΡ κατά την συμμετοχής της στο κυβερνητικό σχήμα είχε θέσει θέμα για την ΧΑ». Μάλιστα κατηγόρησε την συγκυβέρνηση για κωλυσιεργία. «Καθυστερούσαν τους φακέλους οι αρμόδιοι για την ΧΑ. Υπήρχε θεσμική χαλάρωση, και το μη ‘θίγετε τα κακώς κείμενα’», σχολίασε.
 
«Η δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά η έρευνα πρέπει να προχωρήσει σε βάθος και με ταχύτητα. Υπάρχουν ακόμη μικρά αποστήματα φασισμού στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας που όμως μπορεί να μεγαλώσουν, να μην γενικεύσουμε, μικροί αλλά υπαρκτοί θύλακοι» είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
 
Αναφορικά με τα σενάρια εκλογών, ο Φ. Κουβέλης τάχθηκε κατά της προκήρυξής τους εξαιτίας των εξελίξεων με το νεοναζιστικό κόμμα, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να κάνουμε την ΧΑ και τα γεγονότα συντελεστή των εξελίξεων».