Αλλαγή συμπεριφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΔΗΜΑΡ, διαπιστώνει Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Τονίζει πάντως με ότι η ΔΗΜΑΡ δεν ακολούθησε ποτέ υβριστικούς χαρακτηρισμούς, προσθέτοντας ότι η Κουμουνδούρου είχε επιλέξει να επιτεθεί στο κόμμα του με απαράδεκτο τρόπο.

Ads

«Διαπιστώνω την αλλαγή μιας συμπεριφοράς από την μεριά της Κουμουνδούρου απέναντί μας. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό όμως συνιστά αλλαγή τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. «Εμείς δεν ακολουθήσαμε σε καμία περίπτωση ούτε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ούτε τις επιθέσεις που μας έγιναν συστηματικά», τόνισε.

«Οι διαφωνίες είναι πολιτικές και υπαρκτές, οι αντιθέσεις στο επίπεδο του πολιτικού σχεδίου και προγράμματος επίσης είναι υπαρκτές», σχολίασε επίσης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. 
 «Ο τόνος ο οποίος επέλεξε να επιτίθεται η Κουμουνδούρου στην ΔΗΜΑΡ ήταν απαράδεκτος. Δεν ήταν και δεν είναι ωφέλιμος για τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε.

Αναφερόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και σχετικά με τη «στροφή του  προς τον πολιτικό ρεαλισμό» ο κ. Κουβέλης  ανέφερε πως «πρόκειται για μια επιλογή να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αλλάζει τακτική. Βεβαίως η προσπάθεια που κάνει είναι γεμάτη από αντιφάσεις και αντιφατικότητες».
 
Ερωτώμενος αν αποκλείει να υπάρξει στο μέλλον τρικομματική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με ποια πολιτική, από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ; Με ποιο σχέδιο;  Με ποια μεταρρυθμιστική πολιτική είναι δυνατόν να μιλάει σήμερα η ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ;».

Ads

Επιπλέον, στο ζήτημα των περικοπών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις αλλά και απολύσεων στο δημόσιο.

Σχετικά με την προανακριτική επιτροπή που θα ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ», ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «η πρόταση αφορούσε τον κ. Παπακωνσταντίνου, διότι για αυτόν προέκυπταν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες, θα έπρεπε να ελεγχθούν οι συγκεκριμένες του πράξεις».

και πρέπει«Πρέπει να βαθύνει την έρευνα και στο βαθμό που θα υπάρξουν και άλλες ενδείξεις ή αποδείξεις να εντοπισθούν ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες  να ερευνηθούν», πρόσθεσε.

«Το ζήτημα τρομοκρατίας είναι και αυτό υπαρκτό, βεβαίως επαναβιώνει μέσα σε μια συγκεκριμένη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα την οποία αυτοί που θέλουν να τρομοκρατούν την επικαλούνται ακριβώς για να εξασφαλίσουν τις επιφάσεις, που κατά την γνώμη τους μπορούν να δικαιολογήσουν τις απαράδεκτες ενέργειες τους», σχολίασε για τα περιστατικά τρομοκρατίας των τελευταίων εβδομάδων.

«Η τρομοκρατία πλήττει την κοινωνία επιτίθεται στην κοινωνία για αυτό και πρέπει να απομονωθεί και πολιτικά και ηθικά», κατέληξε.