«Ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι ούτε δέχομαι τις ατζέντες που χτυπάνε την εξωτερική πολιτική και τη δημοκρατία» σημείωσε ο Νίκος Κοτζιάς σε εκδήλωση της κίνησης Πράττω στο Ηράκλειο.

Ads

«Με τη στάση μου υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια της χώρας και της κυβέρνησης. Ελέχθησαν βαριά πράγματα χωρίς κανείς να παρέμβει. Λένε κάποιοι ότι έβαλα το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το εμείς» είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος  στην πρόσφατη παραίτησή του και συνέχισε: «Είχα τις διαφωνίες μου με την κυβέρνηση και τις έχω. Τι έπρεπε να κάνω; Να παραιτηθώ. Όλοι έλεγαν οι πολιτικοί δεν παραιτούνται. Εγώ παραιτήθηκα και είμαι υβριζόμενος».

Ο κύριος Κοτζιάς μίλησε και για το μέλλον της κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ επισημαίνοντας: «Χρειάζεται δίπλα στο κυβερνών κόμμα, ένα άλλο κόμμα. Μία δημοκρατική παράταξη πέρα από αυτή που έχει συσσωρεύσει διεφθαρμένους ανθρώπους στην κορυφή τους. Εμείς θέλουμε την αριστερά που έχει παραδόσεις διαφορετικές, πιο πατριωτικές. Όχι κυβέρνηση με δυνάμεις που ανήκουν στη δεξιά ή και παραπέρα από αυτή. Η σημερινή μας λοιπόν φάση χρειάζεται ένα σύμμαχο κοινοβουλευτικό με τα δικά του χαρακτηριστικά».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα των μυστικών κονδυλίων ο κύριος Κοτζιάς επανέλαβε:«Το Πράττω θα απαιτήσει όπως υπάρξει μια υπηρεσιακή επιτροπή για το ΥΠΕΞ για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων από την ίδια επιτροπή να περνάνε και τα άλλα υπουργεία».

Ads

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό ο κ. Κοτζιάς διερωτήθηκε: «Θέλουμε διαμελισμό της γειτονικής χώρας, όπως θέλουν κάποιοι – και θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα – ή ειρηνική συμβίωση και ανάπτυξη στα Βαλκάνια;», ενώ επεσήμανε πως στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή της γειτονικής χώρας, τονίστηκε πως η ΠΓΔΜ αλλάζει όνομα και μετονομάζεται σε «Βόρεια Μακεδονία».