«Aριστοφανική σάτιρα» χαρακτήρισε ο Κώστας Ζουράρις τις δηλώσεις του για τον Ολυμπιακό και τον Άρη που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις και τον οδήγησαν να υποβάλλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. 

Ads

«Ό,τι είναι σάτιρα δεν καταδικάζεται, γιατί δεν έχει ποτέ προσωπικό χαρακτήρα» δήλωσε ο Κώστας Ζουράρις στον ΑΝΤ1 και απέδωσε τα όσα είπε στο ότι εξιστορούσε, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ένα ανέκδοτο για τον Αριστοφάνη.

Μάλιστα, σε ερώτηση εάν επιτρέπεται ένα στέλεχος της κυβέρνησης και δη ένας υφυπουργός Παιδείας να κάνει τέτοιες δηλώσεις, ο Κώστας Ζουράρις απάντησε: «Πλήρως! Επειδή αυτό είναι παιδεία».

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν παραιτείται από βουλευτής, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Διαβάστε στο tvxs.gr: Η υπόθεση Ζουράρι και οι πολιτικές καραμπόλες

Ads

«Δεν έχω ιδέα αν είμαι ακόμη στους ΑΝΕΛ» ανέφερε, διαψεύδοντας ότι ο Πάνος Καμμένος του ζήτησε να παραιτηθεί και υποστηρίζοντας ότι το είπε: «Φρόντισε να τα μαζέψεις».

«Έτσι, λοιπόν, τα μάζεψα και παραιτήθηκα», συμπλήρωσε για να προσθέσει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε.

Πάντως η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, είπε σε συνέντευξή της, ότι απ’ όσο γνωρίζει ο Πάνος Καμμένος συζήτησε με τον Κώστα Ζουράρι και του ζητήθηκε παραίτηση από το υπουργείο. Είπε ακόμη ότι απ’ όσο γνωρίζει ο Κώστας Ζουράρις παραμένει στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. 

Ο Κώστας Ζουράρις από την πλευρά του, προανήγγειλε πως θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, ενώ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό.

Σχολιάζοντας τέλος τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος έβαλε χθες το δίλημμα «Ή εγώ ή ο Ζουράρις», ο Κώστας Ζουράρις απάντησε: «Δεν με απασχολεί ο ακρόκρημνος Δημήτρης Καμμένος».