Ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στο Κόκκινο τοποθετήθηκε σχετικά με τα άτομα που η εφημερίδα Documento έχει αποκαλύψει ότι παρακολουθούνται και την «σιγή» τους αλλά μίλησε και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ads

«Ο Μητσοτάκης μοιάζει πια με τον Σταμάτη Γαρδέλη στην ταινία “Ρόδα τσάντα και κοπάνα”. Προσπαθεί να ξεφύγει από κάθε κατάσταση. Ρίχνω από πάνω και το καπάκι της συγκάλυψης των μέσων μαζικής ενημέρωσης και όλα καλά. Είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για τη δημοκρατία αυτή η πρακτική» ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης.

«Επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες απάθειας στην κοινωνία. Στην αρχή έλεγαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις και τώρα παίζουν το χαρτί της συγκάλυψης. Όταν είδαν ότι δεν πιάνει η επιχείρηση αποδόμησης πέρασαν σε άλλη… πίστα, σε αυτή την απόλυτη σιωπή. Είναι προφανές ότι γίνονται κινήσεις συμβιβασμού τόσο σε πολιτικό όσο και σε μιντιακό επίπεδο», σχολίασε.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Όσα αποκαλύπτουμε είναι ξεκάθαρο ότι έχουν συμβεί. Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν μήνυση για ψύλλου πήδημα. Αλλά είναι εντυπωσιακό πως δεν έχει τολμήσει κανείς έως τώρα να μου κάνει μήνυση για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και αυτό γιατί γνωρίζουν ότι αυτό θα μου λύσει τα χέρια να δώσω όλα τα στοιχεία που έχω».

 

«Η κατάσταση που ζούμε θυμίζει την κατάσταση χωρών της λατινικής Αμερικής της δεκαετίας του 1960. Που βρισκόμαστε, που ζούμε και η κυβέρνηση παρακολουθεί τον στρατό; Μιλάμε για την απόλυτη εκτροπή», είπε Στο Κόκκινο 105,5 ο εκδότης του Documento.

Ads

Όπως τόνισε «τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων,τους πήρα προσωπικά τηλέφωνο για να τους ενημερώσω. Η αντίδραση τους ήταν κάτι μεταξύ έκπληξης και απολογίας. Πώς θα συνεχίσουν να διοικούν το στράτευμα;».

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατεληξε, λεγοντας πως «κάποιοι θα μιλήσουν για όλα φαντάζομαι – έχει υπογράψει εισαγγελέας η κυρία Βλάχου, χρειάζονται πέντε υπογραφές υπαλλήλων της ΕΥΠ, πρέπει να το ξέρει ο πολιτικός υποδιοικητής. Κάποιοι από τους θιγόμενους δεν μιλάνε γιατί κάποιος τους εκβιάζει».