«Κόβουν τους ανεπιθύμητους από το Kosmos» ήταν ο τίτλος δημοσιευμάτων στον τύπο την  περασμένη εβδομάδα. Εκτός ραδιοφωνικού αέρα βρέθηκε ένα από τους εμπειρότερους παραγωγούς του είδους Γιώργος Μαρκάκης, ενώ η μεσημεριανή εκπομπή «Alone together» με την Γιώτα Κοτσέτα και τη Δήμητρα Κακαουνάκη, έπαψε από την περασμένη Παρασκευή.

Ads

Οι δύο επίσης έμπειρες παραγωγοί ραδιοφώνου, έκαναν μια εκπομπή φρέσκια, με χιούμορ, με τέμπο, ιδιαίτερες μουσικές επιλογές αλλά…. δυστυχώς γι’αυτές, είχαν και κριτική ματιά στο τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, κάτι που φαίνεται ότι δεν χωρούσε σε αυτόν τον Kosmo. Ακολούθησαν το κίνημα Black Lives Matter, με σχόλια και αντίστοιχες μουσικές επιλογές, τα ξενοφοβικά ένστικτα μέρους της ελληνικής κοινωνίας αλλά και το κίνημα Support Art Workers, βάζοντας μοιραία στο κάδρο και την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όπως έχει κάνει ήδη σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος.

«Η διοίκηση θέλει ελαφρύ, κοσμοπολίτικο και φιλελεύθερο στίγμα» σχολιάζουν όσοι ξέρουν καλύτερα τα εν των έσω. «Το επιχείρημα ήταν ότι έπεσαν τα νούμερα της εκπομπής, αλλά κι άλλων έπεσαν αλλά παρέμειναν στη θέση  τους (παράδειγμα η εκπομπή του Π. Δούκα) γιατί προσέφεραν πολύτιμη υπηρεσία καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το κρατικό ραδιόφωνο κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του. Επομένως ανταμείφθηκαν».

Η πρόταση που έγινε στην Γιώτα Κοτσέτα, ήταν να παραμείνει στη μεσημεριανή ζώνη, χωρίς το ραδιοφωνικό της ταίρι. Προς τιμήν της το αρνήθηκε, υποστηρίζοντας με τον τρόπο της το περιεχόμενο της εκπομπής, επομένως μεταφέρθηκε στη ζώνη Σαββατοκύριακου, ενώ η Δ. Κακαουνάκη κάνει από αύριο και έως τα Χριστούγεννα οπότε λήγει η σύμβαση της, μεταμεσονύκτιες εκπομπές.

Ads

Οι εφτά χιλιάδες ακροατές που άκουσαν την τελευταία εκπομπή μόνο διαδικτυακά και τα μηνύματα διαμαρτυρίας για το κόψιμο της, είναι η καλύτερη επιβράβευση για τις παραγωγούς.

image

Να σημειώσουμε ότι πριν τις παραπάνω αποφάσεις του διευθυντή Λ. Αντωνόπουλου, προηγήθηκε μαχαίρι και στο 2ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από τη νέα διευθύντρια Μαρία Κοζάκου. 

Ο Κ. Ζούλας είχε δεσμευτεί πως στην ΕΡΤ θα ακούγονται όλες οι φωνές,  αλλά από από την πρώτη μέρα της ανάληψης καθηκόντων έδωσε το στίγμα κόβοντας τις διαφορετικές φωνές από όλα τα ΜΜΕ της ΕΡΤ, και συνεχίζουν ακάθεκτοι.