Μία από τις τρεις κορυφαίες θέσεις του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «UIA Friendly and Inclusive Spaces Awards» (Φιλικοί και Ανοιχτοί Χώροι σε όλους) κατάκτησε το Καρπενήσι, στον τομέα «Public Space – Δημόσιος Χώρος», συμμετέχοντας με το έργο της ανάπλασης του εμπορικού του κέντρου.

Ads

«Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη χαρά και τη συγκίνησή μου για την κατάταξη του Καρπενησίου στην κορυφή του κόσμου. Η ανάπλαση που υλοποιήσαμε άλλαξε την καθημερινότητα των κατοίκων του τόπου μας και η προσπάθεια αυτή αναγνωρίστηκε διεθνώς, με την Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων να επιβραβεύουν την ανάπλαση δίνοντας στο Καρπενήσι μία από τις τρεις κορυφαίες θέσεις στον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «UIA Friendly and Inclusive Spaces Awards – Φιλικοί και Ανοιχτοί Χώροι σε όλους», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

«Η διάκριση αυτή είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους ότι σε πείσμα των καιρών, εάν όλοι μαζί ενωμένοι παλέψουμε θα τα καταφέρουμε. Αυτή η διάκριση που κατέκτησε το Καρπενήσι θέλουμε να εξαπλωθεί σε όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε», πρόσθεσε.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε τρία χρόνια από την «International Union of Architects – Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων».

Ads