Προβλήματα στην διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων θα δημιουργήσει η διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού εκτιμά το Υπουργείο Παιδείας, καθώς οι φυλακές γειτνιάζουν με 11 σχολικές μονάδες και 2 εξεταστικά κέντρα.

Ads

Σε κοινή τους δήλωση ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού  Αριστείδης Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός  Τάσος Κουράκης αναφέρουν πως «με δεδομένο ότι η εν λόγω δίκη αναμένεται αφενός να διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αφετέρου να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολιτών, οργανώσεων, συλλόγων, δημοσιογράφων κ.α. , είναι προφανές ότι θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε σχολεία που βρίσκονται σε κοντινή  απόσταση και μάλιστα τη περίοδο προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων».

Αμφότεροι οι Υπουργοί ευελπιστούν ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και οι δικαστικές αρχές θα σταθμίσουν  τους παραπάνω  παράγοντες και θα επιλέξουν κάποια άλλη δικαστική αίθουσα για την διεξαγωγή της δίκης, καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται ότι ψήφισμα για την μεταφορά της δίκης εκτός Κορυαδαλλού επέδωσε  κι ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης σε συνάντηση που είχε με τους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και Παιδείας, Τάσο Κουράκη.

Ads